Grand Magus – Wolf God (2019)

Ruotsalainen Grand Magus on vaeltanut keskuudessamme hyvän tovin. Heavy -ja doom metallia eeppisellä otteella soittava yhtye saavuttaa tänä vuonna 20 vuoden iän. Tuore ”Wolf God” on tukholmalaisten yhdeksäs albumi.

Levy käynnistyy hyvällä otteella nimibiisin ja ”A Hall Clad In Goldin” tahtiin. Molemmista löytyy tarttumapintaa, josta syystä tämä kaksikko valikoitui kuultavaksi ennakkoon ennen albumin julkaisua. Odotukset muuta materiaalia kohtaan nousevat korkealle, mutta jatkossa vauhti hieman hiipuu. Ei merkittävästi, mutta sävellysten taso jää auttamattomasti avauksesta jälkeen. Ainoan poikkeuksen tekee loppupuolelle sijoitettu ”He Sent Them All To Hel”. Tiukalla poljennolla, maukkaalla soololla ja yksinkertaisen tehokkaalla kertosäkeellä varustettu biisi nousee levyn parhaaksi suoritukseksi.

Lopuissa kappaleissa on edelleen potkua, onnistuneita laulumelodioita ja alkukantaista voimaa, mutta se viimeinen kanveesiin vievä isku jää uupumaan. Esimerkiksi ”Dawn Of Firen” alkuriffi on lupaava ja ”Spear Thrower” sisältää asiallisen kertosäkeen, mutta kokonaisuutena ei nousta enää aiemmin mainittujen onnistumisten tasolle.

”Wolf God” ei ole huono albumi, mutta se jää tästä huolimatta pieneksi pettymykseksi. Kaikki tunnusomaiset Grand Magus -elementit ovat tallella, mutta kappalemateriaali jää huutamaan paria ”Like The Oar Strikes The Water”-tyyppistä ässävetoa, jotka aikanaan saivat bändistä innostumaan. Jonkun muun tekemänä tämä olisi kelpo levy, mutta Grand Magusilta yksinkertaisesti odottaa enemmän.

7-/10

Miika Manninen

1.Gold And Glory
2.Wolf God
3.A Hall Clad In Gold
4.Brother Of The Storm
5.Dawn Of Fire
6.Spear Thrower
7.To Live And To Die In Solitude
8.Glory To The Brave
9.He Sent Them All To Hel
10.Untamed

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here