Everfrost – Winterider (2019)

Vuonna 2014 perustettu Everfrost saattaa monien yllätykseksi paljastua suomalaiseksi bändiksi. Melko pienelle huomiolle jäänyt yhtye on tästä huolimatta ehtinyt julkaista yhden täyspitkän (”Blue Eyed Emotion” 2015) ja pari pienempää tuotosta ennen tuoretta ”Winterideria”.

Bändin musiikki on mahtipontista ja sinfonista power metallia, jossa melodiat sekä suuret kertosäkeet näyttelevät merkittävää roolia. Visuaalisesti mukana on paljon japanilaisia anime -ja mangavaikutteita, kuten levyn kansitaiteesta tai kansivihkosta löytyvästä sarjakuvasta voi päätellä.

Albumin käynnistävä nimibiisi ottaa mainiosti luulot pois ja on mitä mainioin esimerkki toimimaan suunnannäyttäjänä. Kappaleessa on komeaa melodiaa, tarttuvuutta ja se on myös yksi ”Winteriderin” kovimmista suorituksista. Myös tästä eteenpäin materiaali onnistuu säilyttämään mielenkiintonsa, eikä seassa ole pahoja huteja. Muutama biisi jää jälkeen levyn kärkipäästä ja nämä sävellykset heikentävät kokonaisuutta aavistuksen.

Avausbiisin tasolle onnistuvat nousemaan maukkailla kertosäkeillä ratsastavat ”Actraiser” sekä ”Cold Night Remedy”. Tämän kaksikon lisäksi erityisesti ”Above The Treeline” vakuuttaa tunnelmoivammalla otteellaan. Myös Dyecrestissa sekä Metal De Factossa laulavan Mikael Salon ääni pääsee tällä raidalla hienosti oikeuksiinsa.

”Winterider” saa arvoisensa päätöksen lennokkaasti kulkevan ”Darkwoods Drain Backwatersin” mukaansatempaavan tykityksen raivatessa tietä levyn päätösspektaakkelille. 15-minuuttinen ”A Whisper In A Frozen Tale” lyö viimeiset naulat arkkuun ja sulkee albumin tarinan. Haastavan mittainen sekä kokonaisuuden progressiivisin tuotos pysyy mallikkaasti kasassa koko pituutensa.

Kokonaisuutena Everfrost on rakennellut viihdyttävän sekä tasokkaan albumin, joka on hyvä todiste ryhmän kehityksestä. Kappaleissa on mukavasti koukkuja ja ne ovat pienistä progressiivisista mausteista huolimatta helposti omaksuttavissa. Pari hieman vaatimattomampaa hetkeä vaikuttavat hieman arvosanaan, mutta silti levy on kovaa materiaalia pullollaan.”Winterider” on ehdottomasti vuoden kovimpia onnistumisia (kotimaisen) power metallin maailmassa tähän mennessä. Suosittelen tutustumaan!

8-/10

Miika Manninen

1.Winterider
2.Juhannus In January
3.Chainlace Angel
4.Actraiser
5.Cold Night Remedy
6.Above The Treeline
7.Brandy And Antifreeze
8.Die Young
9.Darkwoods Drain Backwaters
10.A Whisper In A Frozen Tale

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here