Enchantya – On Light And Wrath (2019)

Goottimetallia, progressiivisia koukkuja, perinteistä heavya sekä sinfonisen metallin elementtejä. Siitä on rakennettu portugalilaisen Enchantyan luoma musiikki. Vuonna 2004 perustettu yhtye on ehtinyt käydä läpi useita miehistönvaihdoksia vuosien saatossa ja toukokuun lopulla ilmestynyt ”On Light And Wrath” on kuusikon toinen albumi.

Uutta levyä on saatu odottaa, sillä debyytti ”Dark Rising” julkaistiin vuonna 2012. Tuolloin bändi tarjoili reilun tunnin mittaisen näytteen osaamisestaan ja työn jälki oli tuolloin vielä sekavaa sekä epätasaista. Seitsemässä vuodessa on tapahtunut paljon ja nyt esiin marssitetaan kypsempi sekä valmiimpi kattaus lissabonilaisten osaamisesta.

Alkuun täytyy sanoa, ettei ”On Light And Wrath” ole läpihuutojuttu tai helppo levy. Progressiiviset kappalerakenteet yhdistettynä mahtipontiseen, ajoittain jopa elokuvamaiseen äänimaisemaan vaativat useita kuuntelukertoja avautuakseen.

Kappaleista löytyy viitteitä moneen suuntaan. Esimerkiksi 1990-luvun Stratovariuksen mieleen tuovia kosketinkuvioita ihmetellessään, huomaa seuraavaksi löytävänsä yhtymäkohtia Nightwishin uran alkupuoliskolle. Perinteinen heavy puolestaan nostaa päätään erityisesti kitaristikaksikon (Bruno Santos/Fernando Campos) käsittelyssä. Myös Leather Synn -nimisen kokoonpanon riveistä tuttujen herrojen juuret ovat vahvasti 1980-luvun heavy metalissa ja tätä ei voi olla kuulematta.

Kokonaisuutena ”On Light And Wrath” on oiva parannus debyyttiin verrattuna, mutta vielä ollaan kaukana genren kärkipäästä. Biisimateriaali on tasaista, eikä sekaan ole eksynyt pahoja rimanalituksia. Toisaalta taas sellaiset huipputerävät keihäänkärjet, jotka jäävät takaraivoon jyskyttämään, puuttuvat. Vajaan 50 minuutin mitassaan levy on kaikesta huolimatta tutustumisen arvoinen ja jatkoa varten lupauksia antava. Seuraavaa albumia ei toivottavasti tarvitse odottaa seitsemää vuotta.

7+/10

Miika Manninen

1.Turn Of The Wheel
2.Last Moon Of March
3.The Beginning
4.Poet´s Tears
5.Near-Life Experience
6.Alma
7.Downfall To Power
8.Hide Me
9.Deception
10.Once Upon A Lie
11.From The Ashes

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän