Demonic Death Judge – The Trail (2020)

MAINOS:Vastikään 10 vuoden iän saavuttanut Demonic Death Judge julkaisi neljännen albuminsa maaliskuun lopulla. Kymenlaaksolaisten uusi ”The Trail”-nimeä totteleva tekele jatkaa samankaltaista sludge/stoner-henkistä metallirouhintaa, kuin bändin aiempi tuotanto.

Levy alkaa lyhyen intron jälkeen lupaavasti ”Filthy As Charged”/”Hardship”-kaksikolla. Nelikon rupinen sekä alavireisesti groovaava myllytys toimii hyvin ja albumin alku on lupaava. Tämän jälkeen taso alkaa heitellä ja useamman biisin ajaksi hyvin alkanut juoni pääsee karkuun kappaleiden jäädessä päämäärättömiksi ja pahimmillaan elottomiksi tekeleiksi.

Albumin loppupuolella suosta noustaan tyylikkäästi nimikkokappaleen tunnelmoivan fiilistelyn ansiosta. Vajaat 9 minuuttia kellottava biisi on ehdottomasti levyn paras ja se pystyy pelastamaan lopputulosta pykälän verran paremmaksi. Oikea kurssi löytyy tästä huolimatta harmittavan myöhään ja kokonaisuus jää vajaaksi.

”The Trail” jättää mieleen hyvin kaksijakoisen muistijäljen. Levy sisältää kolme vahvaa ja onnistunutta sävellystä, joista erityisesti edellä mainittu nimibiisi kuuluu bändin kovimpien yksittäisten sävellysten joukkoon. Vastapainona turhan moni mitäänsanomattomuus heikentää lopputulemaa liikaa tehden siitä hajanaisen. Levyllä on hyvät hetkensä, mutta niitä on tällä kertaa mukana liian vähän.

6½/10

Miika Manninen

1.Cougar Charmer
2.Filthy As Charged
3.Hardship
4.Elevation
5.Shapeshifting Serpents
6.Flood
7.Fountain Of Acid
8.Cougar Charmer (reprise)
9.The Trail
10.We Have To Kill

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.