Cyan Stone – The Stranger (2020)

Jyväskylästä tuleva Cyan Stone sukeltaa musiikissaan hyvin vahvasti 1970-lukuiselta tuoksuvan sekä doom-vaikutteisen heavy rockin maailmaan. Pienempää julkaisua aiemmin tarjoillut yhtye julkaisi ensimmäisen täyspitkänsä keväällä ja levy kantaa nimeä ”The Stranger”.

Raskaisiin riffeihin, mystiikkaan sekä ilmiömäiseen vokalistiin nojaava materiaali tuo raikkaan ja kiehtovan aspektin modernin musiikin täyttämään maailmaan. Bändissä on paljon potentiaalia, josta jää tällä ensimmäisellä albumilla vielä reilusti varastoon. ”The Stranger” onnistuu tarjoamaan mukaansatempaavia hetkiä, mutta materiaalissa on myös muutamat tasapaksut hetkensä. Näiden hetkien aikana aikana kappaleet hengittävät hyvin pitkälti vain Heidi Laasasen upeiden tulkintojen ansiosta.

Kokonaisuutena jyväskyläläisten ensimmäinen täyspitkä jättää aavistuksen kaksijakoisen kuvan. Parhaimmillaan levy tarjoaa ”Manic Depressiven” kaltaisia tarttuvia ja reipastempoisempia hetkiä tai nimikappaleen tunnelmoivampaa fiilistelyä. Heikoimmillaan taas biisit eivät nouse siivilleen ja ne jäävät lojumaan harmaan massan sekaan. Tulevaisuudessa bändiltä voi ehdottomasti odottaa enemmän, nyt ollaan vielä matkan alkutaipaleella.

7-/10

Miika Manninen

1. Intro
2. Morpheus
3. Tin Butterflies
4. Fire
5. Yellow Parakeet
6. Manic Depressive
7. Stalker
8. The Stranger

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän