Cut Wide Open – Entitled To Gravity (2019)

Cut Wide Open on espoolainen nelikko, jonka musiikkityyli on hardcore ja death metal-vaikutteinen death/metalcore. Toukokuussa ilmestynyt ”Entitled To Gravity” on bändin ensimmäinen täyspitkä ja aiempaa julkaisuhistoriaa kvartetilta löytyy parin demon sekä yhden EP:n verran.

Levy sisältää seitsemän biisiä, joiden keskipituus asettuu noin kolmen minuutin pintaan eli turhia koukeroita ei ”Entitled To Gravitylta” löydy. Homman nimi on kova ja brutaali kaahaus sekä armoton turpasauna, jossa ei iskuja säästellä. Albumin keskivaiheille sijoitettu ”Departed” tekee ainoana selkeän poikkeuksen kaavaan. Kyseessä on instrumentaali, jonka unenomainen, usvainen ja jopa herkkä tunnelmointi antaa hyvän hengähdystauon kovien löylyjen keskelle.

Kappaleet ovat tasaväkisiä keskenään, eikä yksikään raita varsinaisesti nouse ylitse muiden. Toisaalta pahoja rimanalituksia ei myöskään ole levylle päätynyt, eli espoolaiset ovat saaneet kasaan tasaisen kokonaisuuden. Ässäbiisien puuttuminen näkyy arvosanassa, mutta tästä huolimatta ”Entitled To Gravity” on asiallinen debyytti, joka kestää kuuntelua. Cut Wide Open erottuu jo nyt edukseen omassa genressään ja potentiaalia on jatkossa myös kovemman luokan onnistumiseen.

7+/10

Miika Manninen

1.Pro Vanity
2.Mexican Standoff
3.Go Hard Or Go Home
4.Departed
5.Nicotine Slave
6.Leech
7.The Wolf You Feed

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän