Crossing Eternity – The Rising World (2018)

Romanialaisesta ja ruotsalaisesta osaamisesta koostuva Crossing Eternity on vielä tuore porukka, mutta sen jäsenet ovat tahkonneet alalla pitkään. Herrojen CV:t sisältävät pitkiä uria, monipuolisia musiikkityylejä ja sellaisia yhtyeitä kuten Isengard, Eternity’s End sekä Vespera.

Viime vuonna perustetun bändin musiikkityyli on perinteisen heavy metalin sekä rockin aineksilla vahvistettua power metalia. Tarjolla on keitos, jossa vahvat melodiat ja lennokkaat kertosäkeet sulautuvat yhteen raskaiden riffien sekä taustalle tunnelmaa luomaan rakenneltujen kosketinkuvioiden kanssa.

Kesäkuun puolessa välissä julkaistun ”The Rising World”-debyytin kohdalla homma on lyöty suureksi, sillä levyä pohjustettiin peräti kolmen singlen voimin. Bändin esikoinen kellottaa noin tunnin ja sisältää 13 raitaa. Ensimmäisenä käy mielessä, kuinkahan käy? Riittääkö potkua koko matkalle? Kyllä riittää, ja kyseessä on yllättävän tasokas kokonaisuus.

”The Rising World” polkaistaan käyntiin kovalla ilotulituksella, sillä kaikki kolme sinkkubiisiä on sijoitettu albumin alkuun. Hienon melodian ja runsaasti tarttumapintaa sisältävä bändin nimikkoraita avaa pelin komeasti. ”Ghost Of Storm”/”Sand In The Sky” -kaksikko jatkaa samalla reseptillä ja kuulijan mielenkiinto on taatusti herätetty.

Kovan pelinavauksen jälkeen hyviä sävellyksiä riittää edelleen ja keskivaiheilla kuullaan tasaisen tehokasta paahtoa. Alun hittitykityksen tasolle ei päästä, mutta materiaalissa on edelleen runsas arsenaali koukkuja, eikä seassa ole yhtään heikkoa kappaletta.

Albumin pituus ei pääsee paria tasaisempaa hetkeä lukuun ottamatta rokottamaan materiaalin tasokkuutta missään vaiheessa ja biisit säilyttävät viehätyksensä. Siinä missä monet levyt hiipuvat vahvojen alkujen jälkeen, on ”The Rising Worldin” loppupuolen musiikki erittäin tasokasta. Tarttuvia melodioita, maukkaita sooloja ja isoja kertosäkeitä on vielä hihassa mielin määrin.

Kahdeksantena kuultava ”Winter Poem” hyökkää hienon kertosäkeensä voimin esiin ja käynnistää hurjan loppurynnistyksen. Ruutia löytyy vielä varastosta reilusti ja viimeiset biisit ”Dreams Fall”/”Angels Cry, Rainbows Hide”/”Spirit Of The Forest”/”War Of Gods” raivaavat itselleen tilaa levyn parhaimmistosta.

Bändin yhteispeli on levyllä hienoa kuultavaa. Biisinikkarin virkaa toimittava kitaristi/kosketinsoittaja Manuel Savu tykittää komeita sooloja tuon tuosta ja vokalisti Berti Barbera on myös mies paikallaan. Herran palkeista löytyy potkua ja hänen tulkintansa vahvistaa hyviä sävellyksiä entisestään.

Crossing Eternity pääsee yllättämään positiivisesti ja tarjoaa yhden tämän vuoden onnistuneimmista power metal –levyistä. Täydellinen napakymppiosuma ”The Rising World” ei ole, mutta kauas ei jäädä. Albumilta on vaikea löytää moitittavaa ja kokonaisuus pysyy komeasti kasassa koko matkan. Muutaman keskitason vedon olisi ehkä voinut jättää sivuun, mutta yhtään todellista hutia ei mukana ole. Bändin jäsenten pitkä kokemus kuuluu ja äijillä on selvästi ollut vankka visio siitä, mitä ollaan tekemässä. Tässä on levy, joka kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun.

8½/10

Miika Manninen

1.Crossing Eternity
2.Ghost Of A Storm
3.Sand In The Sky
4.High Above The Crown
5.Kingdom Come
6.Embrace Your Voices
7.Journey To The End Of Dreams
8.Winter Poem
9.Haunted
10.Dreams Fall
11.Angels Cry, Rainbows Hide
12.Spirit Of The Forest
13.War Of Gods

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän