Cardiant – Mirrors (2017)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja
Mainos:
Saarihelvetti

Vuonna 2000 perustettu hämeenlinnalainen Cardiant tekee paluun neljännellä albumillaan. Bändin vuonna 2005 julkaistu debyytti ”Midday Moon” oli varsin naseva pelinavaus. Tuoretta julkaisua onkin jo ehditty odottaa, sillä edellinen albumi ”Verge” näki päivänvalon nelisen vuotta takaperin.

Cardiant kuulostaa ”Mirrorsilla” hyvälle, aika edellisen levyn ja tämän teoksen välillä on selkeästi käytetty tehokkaasti sekä lopputulokseen on panostettu. Albumille on myös saatu melkoisen hieno kattaus vierailijoita mukaan, sillä ääniään biiseihin tarjoavat Thunderstonen Pasi Rantanen, Burning Pointista ja Seraphielista tuttu Nitte Valo sekä bändin debyytillä laulanut Janne Saksa.

Levyn biiseissä on mukavasti tarttumapintaa ja vokalistikaksikko Erik Karhatsu/Outi Jokinen saavat tulkinnoillaan tuotua biiseihin lisää syvyyttä. Erityisesti kappaleita elävöittävät Marko Lindroosin koskettimet, joilla sovitukset nousevat uudelle tasolle. Kiipparit eivät anasta showta, vaan luovat biisien taustoille hienoa tunnelmaa 1980-luvun tyyliin.

”Mirrorsin” parhaita paloja ovat Rantasen hienosti tulkitsema ”Soul”, power-balladi ”Shooting Star” sekä jopa pientä hittipotentiaalia omaava ”His Supremacy” tarttuvan kertosäkeensä myötä.

”Mirrors” ei ole mikään kasvot sulattava vuosituhannen superalbumi, mutta ehdottomasti laadukas voimametallilevy, joka uppoaa varmasti kyseisen genren ystäville. Ennen kaikkea kyseessä on tervetullut ja onnistunut paluu kovalta kotimaiselta bändiltä.

7½/10

Miika Manninen

1.Mirrors And Me
2.Riot Rising
3.Soul
4.A Quiet One
5.Blank Star
6.His Supremacy
7.Shooting Star
8.Absolute Power
9.My Delusion
10.Life Has Just Begun
11.Another Time, Another Place

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän