Callidice – Anthem For Resistance (2018)

Mainos:
Saarihelvetti

Kreikkalaisesta mytologiasta nimensä poiminut Callidice on Jyväskylästä ponnistava melodeath-pumppu ja ”Anthem For Resistance” on ryhmän ensimmäinen täyspitkä. Vuonna 2014 alkaneelta taipaleelta löytyy aiempaa julkaisuhistoriaa yhden EP:n ja demon verran. ”Victims” ja ”Scarlet”-nimiset äänitteet ilmestyivät vuosina 2015-2016.

Levy avataan videoksi päätyneellä ”More Than A Bond Of Bloodilla” ja peli saadaan vahvasti käyntiin. Heti kärkeen huomio kiinnittyy materiaalin tasaisuuteen ja siihen, ettei pahoja rimanalituksia ole eksynyt sekaan. Biiseissä on tarttuvia melodioita sekä pientä industrial– sekä thrash-vaikutetta seassa. Myös muutamalle raidalle mukaan otetut puhtaat laulut tuovat sävellyksiin mukavasti lisää syvyyttä.

Useampien kuunteluiden myötä tasaisen materiaalin joukosta alkavat nousta esiin ne koukuttavimmat raidat. Avausbiisin ohella vihaisempi ”Young Blood”, hienoja melodioita sisältävä ”Refined By Fire” sekä hyvin rullaava ”Bones Of The Elders” nousevat taistelemaan levyn parhaan biisin tittelistä. Näistä sävellyksistä löytyy juuri sellaista ainesta ja otetta, jota bändin täytyy saada mukaan myös jatkossa erottuakseen haastavassa sekä ylikansoitetussa genressään.

”Anthem For Resistance” on lupaava ja tasainen debyytti, joka ennustaa Callidicelle hyvää tulevaisuuteen. Jyväskyläläisillä on valmiin kuuloinen paketti käsissään ja seuraavalta levyltä voi odottaa jo enemmän. Vielä ei osuta maalitaulun keskelle, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

7+/10

Miika Manninen

1.More Than A Bond Of Blood
2.Colors Of My Life
3.Refined By Fire
4.Scarred
5.Young Blood
6.Brotherhood Of Bastards
7.Bones Of The Elders
8.Anthem For Resistance

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän