Bloody Times – On A Mission (2019)

Bloody Times on vuonna 2014 perustettu yhtye, joka alkoi yhden miehen projektina. Vuosien saatossa pääjehu/basisti Simon Pfundstein on saanut rinnalleen mm. Iced Earthissa vaikuttaneet rumpali Raphael Sainin sekä vokalisti John Greelyn.

Bändin ensimmäinen täyspitkä ”The Fire Of Immortality” ilmestyi vuonna 2016. Debyytillä myös laulusta vastanneella Pfundsteinilla oli jo tuolloin hyviä biisejä sekä ennen kaikkea potentiaalia parempaan. Bändin Manowar-henkinen heavy metal on ottanut reippaita kehitysaskelia parissa vuodessa ja ”On A Missionissa” on jo reilusti potkua.

Levyä pohjustettiin viime vuoden lopulla ”Alliance”-nimisellä sinkulla ja kyseinen biisi saa myös kunnian toimia muurinmurtajana avauspalan roolissa. Valinta on onnistunut, sillä kyseessä on vahva sävellys, joka pitää otteessaan koko kahdeksan minuutin kestonsa. Tiukkaa junttausta ja eeppisempää otetta sisältävällä raidalla vierailee Ross The Boss, eikä herran mukanaolo ainakaan huononna lopputulosta.

Alkuun on ladattu isot panokset, sillä seuraava kaksikko ”Fort Sumter”/”Die In A Hole” jyrää eteenpäin vahvalla Manowar-draivilla. Erityisesti Pfundsteinin bassosoundi tuo mieleen Joey DeMaion vastaavan.

Voimakkaan aloituksen jälkeen puolen välin tietämillä koetaan pientä ajoittaista turbulenssia tasonheittelyn muodossa. Erityisesti ”Curse Of Genevieven” päätyminen levylle hieman ihmetyttää. Jo debyytillä mukana ollut sävellys jää kankeaksi muuhun materiaaliin verrattuna, eikä se olisi ollut edes ”The Fire Of Immortalityn” terävintä kärkeä. Toki kappaleen vetovoima kokee pienen nosteen Greely-vetoisena, muttei sillä silti ole asiaa levyn parhaimmistoon.

Pienen harhailun aiheuttama vahinko otetaan hienosti takaisin ja edukseen erottuvat erityisesti keskelle sijoitettu eeppisempi ”Future Secret” sekä päätöskappale ”Day Of Collapse”. Ensin mainittu lähtee hienosti lentoon Greelyn vahvan tulkinnan ansiosta ja mies vetää levyn kovimman laulusuorituksensa tällä raidalla. Jälkimmäinen puolestaan palaa lyriikoissaan WTC:n tapahtumiin nousten levyn parhaaksi biisiksi. Vahva riffi yhdistettynä simppeliin, mutta samalla tarttuvaan kertosäkeeseen toimii aina ja kokonaisuudesta jää hyvä maku

”On A Missionin” kappalemateriaali on huomattavasti valmiimpaa sekä kypsempää, kuin debyytillä. Albumi on kokonaisuutena hyvä ja pari nasevaa ässäbiisiä vankistavat tätä mielikuvaa. Pfundstein on kehittynyt biisinkirjoittajana ja Greelyn ääni puolestaan on loistavassa kunnossa. Vielä ei osuta napakymppiin, mutta oikealla tiellä ollaan.

8-/10

Miika Manninen

1.Alliance
2.Fort Sumter
3.Die In A Hole
4.Curse Of Genevieve
5.Future Secret
6.Operation Focus
7.The Warning (Until Blood Boils, pt. 1)
8.The Revenge (Until Blood Boils, pt. 2)
9.Day Of Collapse

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän