Behind This Guilt – No More Masks (2021)

Keski-Suomesta tuleva Behind This Guilt julkaisi ”No More Masks” -debyyttialbuminsa kesäkuun alussa. Levyä pohjustettiin jopa neljän singlen voimin, eikä syyttä. Raskailla sävyillä vahvistettua vaihtoehtorockia soittavalla nelikolla on nimittäin useampi ässä hihassaan.

Bändin ulosanti tarjoaa parhaimmillaan mukavasti tarttuvia ja hittipotentiaalia sisältäviä kertosäkeitä, jotka jäävät helposti tajuntaan. Myös sävellysten melodisuus luo biiseihin paljon mielekkyyttä, mutta yhtyeen ehdottomasti kovin voimavara on laulaja-kitaristi Santeri Shemeikka. Miehen karismaattinen ja monipuolinen tulkinta puhaltaa eloa jopa kokonaisuuden heikompiin hetkiin.

Lopputulemana voi todeta, että ”No More Masks” on varsin asiallinen debyytti ja sen perusteella Behind This Guiltilta voi jatkossa odottaa paljon. Muutamat aavistuksen puuduttavammat hetket rokottavat arvosanasta parhaan terän, mutta kyseessä on silti tutustumisen arvoinen ja suurelta osin viihdyttävä sekä monipuolinen levy. Ehdottomasti jatkoon.

8-/10

Miika Manninen

1. A Breath Of Air
2. Breaking Day
3. Womanizer
4. Sounds Of Hate
5. Sweet And Sour
6. Dependent
7. Another Face
8. Farewell
9. Bon Vivant

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here