Atlas – Primitive (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Nokialainen metalcore-pumppu Atlas julkaisi ”Primitive”-nimisen pitkäsoiton marraskuun puolivälissä. ”Northcoreksi” musiikkiaan kutsuvan viisikon aiemmasta katalogista löytyy pari singleä sekä yksi EP (”Northern Lights” 2016).

Bändiä on markkinoitu metalcoren suurena vientinimenä ja kysyntää tuntuu olevan ulkomaita myöten. Tästä huolimatta tämän levyn perusteella ei vielä kovin pitkälle pötkitä. Biiseihin on haettu aggressiivisuutta ja tunnelmallisempia osia, mutta kokonaisuus jää variaatiosta huolimatta harmittavan heikoksi.

Pientä poikkeusta harmauteen tuovat tunnelmoiva nimibiisi sekä energisen kertosäkeen voimin levyn kärkipäähän nouseva ”Pareidolia”. Tämä ei ole paljon sanottu, sillä nämäkään sävellykset eivät ole keskitasoa kummempia.

”Primitiven” suurin ongelma on kappalemateriaali ja eritoten sen mitäänsanomattomuus. Korvamadot on myrkytetty ja tarttuvuus loistaa poissaolollaan. Toiseksi nämä samat jutut on tehty monta kertaa aiemmin ja vielä reilusti paremmin. Tästä levystä ei jää suuremmin jälkipolville kerrottavaa.

5½/10

Miika Manninen

1. Skinwalker
2. Feel
3. Kaamos
4. On Crooked Stones
5. Primitive
6. Pareidolia
7. Pendulum Swing
8. Bloodline
9. Rust

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän