Alijumala – Musta Kultti EP (2021)

Rautalampi, thrash metalli ja konsepti-EP, jonka tarina pohjautuu juojansa rappioittavaan sekä sodomian, addiktion ja satanismin pauloihin saattelevaan taikajuomaan. Lähtökohdat syksyllä 2020 perustetun AlijumalanMusta Kultti” -debyyttijulkaisulle ovat siis vähintään mielenkiintoiset.

Kuudesta biisistä koostuva kokonaisuus tarjoaa ilahduttavan hyvin tuotettua thrash-junttaa, johon on saatu parhaimmillaan tiukkaa sekä vahvasti rullaavaa draivia. Päälle Anttu Röntysen jopa mielipuolisiksi äityvät tulkinnat tuovat kappaleisiin lisää eloa.

Kuuden kappaleen mittaisen levyn alkuun on ladattu onnistuneimmat iskut.  Nimikkokappale/”Kansainvaellus” -kaksikko ottaa heti kuulijasta otteen ja tarjoaa julkaisun parhaat kyydit. Hyviä ratkaisuja löytyy myös muista sävellyksistä, mutta myös haparointia on seassa.

Puutteistaan huolimatta ”Musta Kultti” on ensimmäiseksi julkaisuksi asiallinen. Yksittäisissä biiseissä on virtaa, mutta kokonaisuus kaipaa tarkempaa viilausta. Nyt taikajuoman teho ei yksinkertaisesti vielä ole riittävän tukeva ja laskuhumala pääsee iskemään. Korjaussarja tarvitaan ehdottomasti seuraavan julkaisun mukaan.

”Transsiin vaipukaa, sodoma hurraa!”

3-/5

Miika Manninen

1. Musta kultti
2. Kansainvaellus
3. Taikajuoma ”keiton keitto”
4. Sodoman nousu
5. Tehdas
6. Kadotus

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here