Airborn – Lizard Secrets Part Two: Age Of Wonder (2020)

Italialainen power metal -ryhmä Airborn on vielä kohtuullisen tuntematon suuruus Suomen korkeuksilla. Bändi on perustettu jo vuonna 1996 ja albumeita torinolaiset ovat julkaisseet vuodesta 2001. Viime vuoden lopulla ilmestyi järjestyksessään kuudes täyspitkä ”Lizard Secrets Part Two: Age Of Wonder”, joka jatkoi kaksi vuotta aiemmin julkaistun edeltäjänsä sci-fi-vaikutteista tarinaa.

Yhtyeen matka on ollut nousujohteista liitoa keskitason power metallin pyörteistä kohti korkeampia sfäärejä. Edellinen levy oli jo vakuuttava kokonaisuus, mutta nyt italialaiset ovat saaneet taas lisää polttoainetta koneeseensa ja laatikosta on löytynyt lisää vaihteita.

Uuden levyn avaava ”Soultraveller” on mitä mainioin esimerkki siitä, mitä tällä albumilla on tarjottavanaan. Positiivisella energialla ladattu hyökkäys sisältää sopivasti melodisuutta ja tarttuvuutta, jonka avulla Airbornin kelkkaan on helppo hypätä.

Samankaltainen meininki on läsnä koko levyn pituuden ajan aina yli 11 minuuttiseen ”Star A Star”-päätöspektaakkeliin saakka. Sekaan on päätynyt myös mukavasti lisänostetta tuovia biisejä, jotka jäävät helposti mieleen. Esimerkiksi ”Condemned To Believe”/”Age Of Wonder”/”Troubles” -kolmikko on mitä mainioin esitys bändin kyvyistä säveltää tarttuvaa ysärivaikutteista voimametallia.

Kokonaisuutena ”Lizard Secrets – Part Two – Age Of Wonder” murjoo itsensä Airbornin parhaaksi levyksi ja nostaa italialaisten suorittamisen uudelle tasolle. Vahva ja ehjä biisimateriaali, hyvät melodiat sekä muutama tarttuva täsmäpommi tekevät albumista mielekkään ja kuuntelua kestävän kokemuksen.

Kyseessä ei ole ehkä vuosituhannen kovin metallialbumi, mutta todella pätevä ja onnistunut työnäyte siitä huolimatta. Edellislevyn perusteella osasi odottaa onnistumista, mutta silti lopputulos yllättää positiivisesti. Tätä galaktista retkeä voi ehdottomasti suositella mm. Iron Saviorin kannattajille, kuten myös muille power metal -diggareille.

8+/10

Miika Manninen

1. Soultraveller
2. Edge Of Disaster
3. Golden Rules
4. Follow The Leader
5. Speed Of Life
6. Condemned To Believe
7. Age Of Wonder
8. Troubles
9. Scarecrow Days
10. Star A Star

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here