Agarwaen – Dottore I (2019)

Mainos:
Saarihelvetti

Agarwaen on kouvolalainen projekti, joka perustettiin alun perin jo vuonna 2005. Aiempaa julkaisuhistoriaa löytyy yhden minijulkaisun verran ja joulukuussa ilmestynyt ”Dottore I” on siis projektin ensimmäinen täyspitkä.

Musiikillisesti Agarwaenin ilmaisu on melodista ja sinfonista black metallia, josta voi löytää yhtymäkohtia mm. taiwanilaisen Chthoniciin tai italialaiseen Gravewormiin. Tunnelmaa taas on haettu King Diamondin sekä Cradle Of Filthin maailmoista.

48 minuuttia kellottava ”Dottore I” käynnistyy lupaavasti ”The Path Beyond Existensen” tahtiin. Biisissä on mukavasti potkua ja sen melodiat ovat onnistuneen tarttuvia, mutta se viimeinen koukkuun saava isku jää tästä huolimatta uupumaan. Tämä pätee hyvin pitkälti koko levyyn ja tästä syystä tuo sana ”lupaava” on sopiva sana kuvaamaan Agarwaenin esikoista. Parhaat hetket näyttävät, että potentiaalia löytyy mutta onnistumiset eivät vielä kanna riittävän pitkälle.

Muutama poikkeus toki mahtuu mukaan, esimerkkinä levyn ehdoton helmi, päätösraita ”The Legend Of The Old Slaughterhouse”. Biisin King Diamond -henkinen ilmapiiri vie mukanaan komean sävellyksen jättäessä kappaleen mieleen kertalaakista. Tällaisia onnistumisia toivoo ehdottomasti kuulevansa Agarwaenilta jatkossa enemmän.

”Dottore I” on kokonaisuutena hajanainen, mutta se onnistuu myös yllättämään. Parhaimmillaan sävellyksissä on mitä onnistuneimpia oivalluksia ja hienoja melodioita. Osittain jälki jää puolestaan puolitiehen ja kappaleet junnaavat tällöin paikallaan. Levyltä löytyy sen saamista pyyhkeistä huolimatta potentiaalia parempaan ja työn alla jo nyt olevalta ”Dottore II”:lta voi odottaa paljon enemmän.

6½/10

Miika Manninen

1.The Path Beyond Existence
2.Misantrophy
3.Witch Hunt
4.Beautiful Flesh
5.Amuku Be
6.Restless Soul
7.Butchers Day
8.The Legend Of The Old Slaughterhouse

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän