3Teeth – Metawar (2019)

Mainos:
Saarihelvetti

Los Angelesilainen 3Teeth on Suomessa suhteellisen tuntematon nimi, mutta kyseessä on kuusi vuotta toiminnassa ollut yhtye. Kuun alussa ilmestynyt ”Metawar” on viisikkona operoivan kalifornialaisryhmän kolmas albumi, joka jatkaa reilut kaksi vuotta takaperin julkaistun ”<shutdown.exe>”:n jalanjäljissä.

3Teethin musiikkityyli on pääasiassa industrial metallia, mutta seassa on myös nu, groove ja alternative metal -vaikutteita. ”Metawaria” kuunnellessa voi löytää yhtymäkohtia mm. Marilyn Mansonin, Panteran sekä Kornin tuotantoihin. Bändin materiaalista nousee esiin myös ajoittain tietynlainen omaleimaisuus, joka tekee pesäeron suureen osaan muista saman tyyppisistä yrittäjistä.

Levyn parhaissa biiseissä on mukavasti potkua ja jopa pientä tarttumapintaa. Heikoimmillaan taas materiaali on melkoista tusinatavaraa, josta ei jää muistijälkiä. ”Metawar” tarjoaa parastaan ”Time Slave” ja ”American Landfill” -raidoilla, joissa molemmissa on vahvaa ja energistä draivia. Tällaisia onnistumisia toivoisi bändin saavan jatkossa aikaan enemmän. Maininnan ansaitsee myös albumin päättävä Foster The People -cover, ”Pumped Up Kicks”, josta bändi saa tehtyä hienosti omannäköisensä.

”Metawar” on hyvistä hetkistään huolimatta epätasainen ja raakilemainen yksilö, jonka tekijällä on oppirahoja maksamatta. Hyvät biisit antavat viitteitä siitä, että potentiaalia on pystyä jatkossa parempaan, mutta kokonaisvaltaisesta onnistumisesta ei voida vielä puhua. 3Teeth sijoittuu saamistaan pyyhkeistä huolimatta edustamiensa genrejen harmaan massan yläpuolelle, eli kyseessä ei ole täysin toivoton tapaus.

6+/10

Miika Manninen

1.Hyperstition
2.Affluenza
3.Exxxit
4.American Landfill
5.President X
6.Altar
7.Time Slave
8.Bornless
9.Surrender
10.Sell Your Face
11.Blackout
12.The Fall
13.Pumped Up Kicks

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän