Tuska 2022 juhlitaan viikonloppuna Helsingissä

Kuva: Metalliluola, 2018
MAINOS:Tiedote 26.6.2022

Helsingin Suvilahdessa nähdään jälleen parin vuoden tauon jälkeen tummiin pukeutuneen metalliheimon pyhiinvaellus, kun pohjoismaiden suurinta metallifestivaalia Tuskaa juhlitaan perjantaista sunnuntaihin 1.–3.7. Esiintyjinä nähdään muun muassa Korn, Mercyful Fate, Deftones, Kreator, Carcass, Amorphis, Jinjer, Devin Townsend ja Stam1na.

Ohjelma ja aikataulut

Tuska festivaalin esiintyjien soittoajat ja Tuska Forum by HS -puheohjelman aikataulut löytyvät täältä. Lataamalla puhelimeen Tuska-sovelluksen pystyy aikatauluista rakentamaan oman festarilukujärjestyksensä muistutuksineen.

Festivaalialue on avoinna perjantaina 1.7. ja lauantaina 2.7. klo 13–01 sekä sunnuntaina 3.7. klo 14–23. Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä 60 minuuttia ennen porttien sulkeutumista.

Saapuminen ja poistuminen

Festivaalialueen yleisöportti sijaitsee lähellä Kalasataman metroasemaa ja kauppakeskus Rediä, Koksikadun ja Leonkadun risteyksen tuntumassa. Festivaalialueelle saavutaan kauppakeskus Redin katutason kautta, jossa sijaitsee Tuska Check-in rannekkeenvaihtoineen, lipunmyynteineen, akkreditointipisteineen ja merchandise-ennakkonoutopisteineen.

Suosittelemme varaamaan aikaa saapumiseen, sillä isossa tapahtumassa muodostuu ruuhkaa suosituimpina saapumisaikoina. Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla, erityisesti metrolla Kalasataman metroasemalle. Myös tapahtumasta poistuminen tapahtuu Redin suuntaan. Metro liikennöi Tuska-perjantaina ja -lauantaina kaksi tuntia normaalia pidempään.

Liput, rannekkeenvaihto ja ikäraja

Ennakkolipunmyynti on käynyt kuumana ja näillä näkymin tänä kesänä menee rikki Tuskan kaikkien aikojen kävijäennätys.

Tuskan viralliset lipunmyyntikumppanit ovat TikettiTicketmaster ja Lippu.fi. Myynnissä on yhden, kahden ja kolmen päivän lippuja sekä VIP-paketteja. Osa lipputyypeistä on myyty tai varattu jo loppuun.

Päiväliput alk. 109,00€
Kahden päivän liput alk. 139,00€
Kolmen päivän liput alk. 169,00€
VIP Area 51 -päiväliput alk. 189,00€ – LAUANTAI LOPPUUNMYYTY
VIP Area 51 kolmen päivän liput alk. 289,00€ – LOPPUUNMYYTY

Tuskan ikäraja on 18 vuotta.

Kaikki Tuska-liput vaihdetaan rannekkeisiin Redin rannekkeenvaihtopisteellä, myös yhden päivän liput. Ranneke on henkilökohtainen eli rannekkeenvaihdossa pitää jokaisen käydä itse. Ruuhkia välttääkseen ranneke kannattaa käydä vaihtamassa Redissä jo ennen ensimmäistä festaripäivää. Rannekkeenvaihtopiste aukeaa jo huomenna tiistaina 28.6. ja pisteen aukioloajat löytyvät täältä.

Turvatarkastus ja järjestyksenvalvonta

Festivaalialueen sisääntuloporteilla tehdään rannekkeentarkastuksen yhteydessä turvatarkastus. Täältä löytyy lisätietoa siitä, mitä alueelle saa tuoda ja mitä ei. Tavaroita voi myös jättää säilytykseen narikkaan.

Alueella työskentelee iso joukko tapahtumaturvallisuuden ammattilaisia, joiden puoleen kannattaa kääntyä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Järjestyksenvalvojat tunnistaa oransseista tai keltaisista liiveistä.

Festivaalialueen kartta

Festivaalialueella on tehty paljon uudistuksia, aina sisääntulosta lavojen sijaintiin, ruokamaailmaan ja wc-alueisiin. Aluekartta löytyy täältä.

Ruoka ja juoma

Ruoan ja juoman osalta alueelta löytyy jokaiseen makuun jotakin. Joukosta löytyy niin pohjoiskarjalaisia kala- ja riistaherkkuja, monipuolisesti maailman makuja, kasvis- ja vegaaniruokia kuin burgereitakin. Kattilahallissa sijaitsee Tuskan oma ravintola Black Dining, jonka pöydät ovat nyt varattavissa täältä.

Festivaalialueelta löytyy myös laaja kattaus baareja, jotka tarjoilevat niin cocktaileja, viinejä, ginejä kuin viskejäkin – mietoja ja alkoholittomia juomia unohtamatta. Juomatölkit palautetaan panttipisteisiin ja kaikki festivaalialueella käytettävät ruokailuvälineet ja lautaset ovat biohajoavia.

Tuska Expo

Tuska Expo -alueen täyttää huolella valikoitu kattaus toinen toistaan kiinnostavampia näytteilleasettajia. Tarjolla on niin koruja, vaatteita, okkultistista kirjallisuutta, levyjä kuin tatuointi- ja parturipalveluitakin.

Maksuvälineet

Tuska 2022 toteutetaan käteisettömänä festivaalina. Maksuvälineinä käyvät kortit, MobilePay sekä muut mobiilimaksutavat. Myös tölkkipantit palautetaan MobilePayn tai maksukortin kautta.

Alueen liikennejärjestelyt

Kalasataman alueen liikennejärjestelyihin tulee jonkin verran muutoksia festivaalialueen rakentamisen, Tuska-viikonlopun ja alueen purun ajaksi. Alueen asukkaita ja muita käyttäjiä pyydetään huomioimaan mahdolliset reittimuutokset ja varaamaan tavallista enemmän aikaa Kalasataman alueella liikkumiseen. Lähistön asukkaille on tiedotettu muutoksista suorapostituksena koteihin ja alueella on myös selkeät kyltitykset.

TUSKA 1.–3.7.2022
Helsinki, Suvilahti
#tuskafestival

Lähde: Tuska

 

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.