Return To Roots: Max & Igor Cavalera @Aulanko Areena, Hämeenlinna 9.12.2016

MAINOS:

Max ja Igor Cavaleran paluu Hämeenlinnaan kiinnosti heviyleisöä, sillä 865 katsojaa vetävä Aulanko Areena oli loppuunmyyty jo kauan ennen tapahtumaa.

Brasilialaisveljesten edellisestä visiitistä paikkakunnalle olikin aikaa kulunut jo 25 vuotta ja tuolloin miehet nähtiin tositoimissa Sepultura-yhtyeen kanssa “Arise”-kiertueella Ahveniston Giants of Rock -festivaaleilla.

Illan avasi HC-punkpioneeri Terveet Kädet -jäsenistöstä koostuva Lapin Helvetti. Max Cavalera on aikoinaan maininnut Terveet Kädet yhdeksi suosikeistaan, joten tämä oli ilmiselvä valinta avaamaan ilta. Hyväsoundinen puolituntinen saatiin yhtyeeltä ja hiljalleen täyttyvän salin yleisölle tiukka startti iltaan. Bändin esitys oli läpi setin aggressiivista ja napakkaa.

Tauon jälkeen Cavalerat saapuivat lavalle ja tunnelma oli korkealla heti avausbiisistä lähtien. Kertosäkeen ”Roots Bloody Roots” kaikui sellaisena yhteislauluna, että lienee satunnaisilla hotelli- ja kylpylävierailla ollut ihmettelemistä. 20 vuotta sitten ilmestynyt ”Roots”-albumi kuultiin siis alusta loppuun ja kyllä tällainen musiikki on aina livenä parhaimmillaan. Aulanko Areenalla soundit olivat varsin hyvät ja muutenkin tämä monitoimihalli vaikutti rock-käyttöön toimivalta. Yleisö eli vahvasti mukana ja suuri pitti pyöri useaan otteeseen. Nähtiinpä salissa myös isohkon väkijoukon toteuttama vakuuttava ”wall of death”.

Bändin thrash metal jyräsi vastustamattomasti ja raskaat riffit pitivät otteessaan. Encoreissa fiilisteltiin mm. covereilla ja näytteitä kuultiin mm. Black Sabbathin, Celtic Frostin sekä Motörheadin tuotannoista. Sabbathin ”War Pigs” ei lähtenyt kunnolla käyntiin missään vaiheessa ja Sepulturan jo aikanaan versioima Motörheadin ”Orgasmatron” jäi turhan lyhyeksi. Klassikko ”Ace Of Spades” sen sijaan tarjosi thrashin ja hardcoren ilosanomaa, kun lavalle ilonpitoon liittyi Lapin Helvetin laulaja Läjä Äijälä. Onnistunut ilta raskaan musiikin parissa niitattiin päätökseen ylinopealla versiolla ”Roots Bloody Rootsista”.

Aulangolla koetun rautaisannoksen jälkeen alkaakin olla jo aika hiljentyä vaikkapa joulumusiikin parissa. Tai no, voihan sitä aina laittaa soittimeen myös Sepulturan ”Roots”-levyn.

Raportti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.