Napalm Ted / Mustasuo – Split EP (2016)

[three_fourth]Oululainen grindcore ja punk-jengi Napalm Ted on jälleen vauhdissa uuden Split – seiskan myötä. Mukana on toinen oululaisryhmä nimeltä Mustasuo. Napalm Tedin edellinen EP ilmestyi viime keväänä, joten julkaisutahdin hitaudesta ei voi ainakaan moittia. Mustasuo on itselleni uusi nimi, mutta saatteen mukaan musiikillisesti liikutaan crust punkin, grindcoren, black metalin sekä sludgen parissa.

Vaikka yhtyeet voisivat lähtökohdilta olla toisensa kaltaisia, niin splitin myötä ero on lopulta yllättävänkin suuri. Siinä missä Napalm Tedin iloinen ja poikamainen rellestely saa hymyn huulille, niin Mustasuon meno on huomattavasti synkemmän kuuloista aina soundejaan myöten.

Napalm Ted noudattaa musiikillisesti varsin turvallista valittua linjaansa eikä yllätyksiä juuri koeta. Tietty kaavamaisuus toistuu biiseissä ja oma juttu on selvästi löytynyt. Biisit ovat tuttuun tapaa lyhyitä, mutta niihin on saatu istutettua varsin hyviä palasia mitkä tekevät kappaleista kelvollisen kuuloisia. Mitään kovin suuria moshaus-/ sekoamishetkeä en kumminkaan kokenut. Parhaimmillaan biisit toimivat sytykkeinä, mutta lopullinen liekkimeri jää vielä haaveeksi. Jään kaipaamaan yhtyeeltä kunnon tappamismeininkiä, jotain semmoista millä isketään kuuntelijoilta kunnolla taju pois. ”Vegagore” on biiseistä ehjin jossa myös viiltävät riffit enteilevästi tulevasta, ja vieläkin tylymmästä materiaalista. (3/5)

Mustasuo kääntää valoja himmeämmälle ja musiikin myötä sukelletaan homehtuneisiin kellareihin. Tämä sopii allekirjoittaneelle oikein hyvin, vaikka demotyylinen äänimaailma viekin terävyyttä pois. Biiseissä on vauhtia ja rohkeutta. Vokaalit vaihtuvat vihaisemmasta tunteenpalosta aina ahdistuneisempaan ulosantiin. Vaikka jollain tapaa bändi kumartaa pimeydelle, niin mukana on vahva punk-henkinen ote joka jättää kokonaisuudesta hieman sekaisen vaikutelman. Nuorelta yhtyeeltä kumminkin kelvollinen pelinavaus. (2/5)

Vaikka musiikillisesti jälki ei järisyttävää ollutkaan, niin kyllä aikansa saa tyhmemminkin vietettyä. Molemmista bändeistä huokuu tekemisen meininki ja omaan asiaan uskominen. Splitin myötä sain mahdollisuuden matkustaa kuselle ja oluelle haisevan treenikämpän kautta homebakteerien täyttämään kellariin, jossa kosteat seinät uhkuvat pahuutta. Jatkoa kuullaan varmasti molemmilta yhtyeiltä.

2½/5

Juha Karvonen


https://mustasuo.bandcamp.com/album/split-with-napalm-ted
[/three_fourth] [one_fourth_last]Napalm Ted:
1. The Bone Fountain
2. Abyssal Torment
3. Qualms of Doom
4. Vegagore

Mustasuo:
1. Hajota ja Hallitse
2. Ainola
3. Kuolleiden valtakunta[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän