Klassikoiden ilta: An Evening Of Rock Classics @Verkatehdas, Hämeenlinna 15.3.2019

An Evening Of Rock Classics -kiertue toi konserttisaleihin mielenkiintoisen konseptin, jossa solisteina toimivat Timo Kotipelto (Stratovarius) ja Pekka Heino (Brother Firetribe). Akustisesta säestyksestä vastasivat Jani Liimatainen (kitara) sekä Netta Skog (harmonikka).

Verkatehtaan konsertti-ilta koostui molempien laulajien edustamien yhtyeiden materiaalista, mutta myös tunnetuista lainabiiseistä. Hämeenlinnan konsertti oli kiertueen viimeinen ja lisää juhlan tuntua iltaan saatiin Timo Kotipellon 50-vuotissyntymäpäivän muodossa. Onnittelut puolivuosisadan taipaleesta!

Illan setti oli jaettu kahteen väliajalla erotettuun osioon ja jo Pekka Heinon avausjakso osoitti, että nyt ollaan hyvän äärellä. Def Leppard -laina ”Hysteria” oli mykistävän upeaa kuultavaa ja hienosti toimivat myös Brother Firetriben sekä Leveragen tuotannosta Heinon mukaan valitsemat näytteet.

Kotipellon isännöimällä kakkosjaksolla kuultiin toki Stratovariusta, mutta myös paljon muuta aina Deep Purplesta Iron Maideniin. Netta Skog loihti Purplen ”Perfect Strangersiin” haitarillaan sellaisen intron, josta itse Jon Lord olisi ollut ylpeä. Tämä jylhän kaunis veto lämmitti erityisesti vanhan Purple-fanin sydäntä.

Stratovariuksen ”Hunting High And Lown” lopuksi koettiin illan juhlahetki, kun Kotipelto sai vastaanottaa onnittelulaulun kera syntymäpäiväkakun ja asiaankuuluvasti myös kuohujuomaa oli tarjolla.

Hyväntuulinen ilta päättyi molempien laulajien yhteisvetoon Gary Mooren ja Phil Lynottin ”Out In The Fields” –hitistä. Kokonaisuutena tapahtuman konsepti oli toimiva ja esiintyjien välitön esiintyminen, sekä huumoristiset välispiikit tarttuivat varmasti koko saliin.

Metalliluola kiittää ja kumartaa!

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here