Funeralglade – May the Funeral Begin EP (2017)

Turkulaisen Funeralgladen jäseniä ei ole iällä pilattu, sillä osa herroista on vielä alaikäsiä. Tästä huolimatta nämä 16-18-vuotiaat muusikot ovat jo ehtineet julkaista kaksi demoa, ja nyt on aika yhtyeen ensimmäiselle EP:lle nimeltä ”May the Funeral Begin”.

MtFB käynnistyy lupaavasti videobiisiksikin valikoituneella ”Shadow of Miserylla”, jonka raskas junttaus vakuuttavan örinän ja koskettimien luoman black metalmaisen tunnelman siivittämänä antaa heti kättelyssä kuvan siitä, että bändi pystyy luomaan hyvää musiikkia.

Toisena kuultava ”Death (Only Way Out)” lähtee puolestaan Children of Bodom-tyylisen melodian myötä lentoon ja biisi saakin jo mukavasti niskaan liikkettä! EP:n kovin pala kuullaan kuitenkin levyn loppupuolella ”A Bedtime Story: Bloodlust”-nimisen kipaleen muodossa. Hienon kertosäkeen, jonka taustalle koskettimet maalaavat eeppistä maisemaa, omaava kappale vakuuttaa kuulijan viimeistään siitä, että Funeralgladessa on sitä kuuluisaa jotain.

”May the Funeral Begin” on pätevä näyttö nuorelta bändiltä, vaikka mukana nyt ei vielä varsinaisia ”hittejä” olekaan. Yhtyeessä tuntuu kuitenkin olevan hurja määrä potentiaalia ja jos kehitys jatkuu tällaisena, on FG:lla mahdollisuudet vaikka mihin! Biiseistä löytyy jo nyt tarttumapintaa ja materiaali yhdistelee rohkeasti, mutta tehokkaasti elementtejä eri metalligenreistä. Näihin kuoppajaisiin voikin siis hyvällä omalla tunnolla kutsua laajalti eri metalligenrejen kannattajia!

Todella upea juttu, että Suomesta tulee tällaisia bändejä ja suurella mielenkiinnolla tässä odotellaan nuorten herrojen seuraavaa julkaisua!

3/5

Miika Manninen

1. Shadow of Misery
2. Death (Only Way Out)
3. Hollow
4. Cadence Of The Aching Breath
5. A Bedtime Story: Bloodlust
6. Paincauser

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here