Dimman – Guide My Fury EP (2017)

Teuvalainen Dimman julkaisi tuoreen EP:n nimeltä ”Guide My Fury” Inverse Recordsin toimesta 25.8.2017.  Yhtyeen tyylilajina on melodinen death metal, jota väritetään progressiivisilla- sekä sinfonisilla sävyillä. Bändin musiikillinen olomuoto onkin värikäs, ja biiseistä voi aistia monia vaikutteita. Hyvä näin, koska se esitteleekin nuoren yhtyeen potentiaalin laajemmassa mittakaavassa.

Heti alkuun täytyy todeta, että yhtyeestä löytyy taitoa. Varsinkin lead-kitaristi Jaakko Ylisorvalin osuudet nousevat hienosti esille. Vaikka Jaakon sormet käyvätkin nopeasti, niin melodioissa on tarttuvuutta. Biisien sovitukset jättävät kumminkin parantamisen varaa ja lopullinen isku jää saavuttamatta. EP on enemmänkin yhtyeen soitannallinen taidonnäyte, kuin kokonaisvaltainen musiikillinen elämys.

EP:n neljästä varsinaisesta kappaleesta avausbiisi ”Guide My Fury” sekä videonakin julkaistu ”Pitch-Black Morning” toimivat parhaiten. Tunnelmallisempi ”My Head, My Prison” harhailee polultaan puhtaiden lauluosuuksien sivaltaen muuten värikkäälle taivaalle harmaata pilvimassaa.

Tuotannollisesti jälki on hyvää keskitasoa, joskin Ylisorvalin melodiatulitus nousee paikoin turhan pinnalle vieden Valtteri Halkolan murinasta parhaimman terän pois. Koskettimet taas toimivat hienosti taustalla vahvistaen muun bändin soittoa. Valitettavasti biisimateriaali ei riitä vielä tosikoitoksiin. Uskon vakaasti, että Dimman pystyy jatkossa laittamaan lisää kierroksia koneeseen, jolloin jälki tulee olemaan myös entistä vahvempaa.

3- / 5

Juha Karvonen

1.Guide My Fury
2.Harbinger
3.My Head, My Prison
4. Pitch-Black Morning
5. My Head, My Prison (Orchestral Version)

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän