Vauhtia ja vaaran tunnetta: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus @Olympia, Tampere 9.11.2018

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
MAINOS:Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus järjesti Tampereen Olympiassa iltaman, josta ei sähköisyyttä ja yllättäviä tilanteita puuttunut.

Olympia oli tupaten täynnä ja erilaisilla Niskalaukaus-sloganeilla varustetut paidat olivat illan suosikkiasuste. Ennakkoon ilmoitetusta aikataulusta vain muutaman minuutin myöhässä alkanut show säväytti heti alkuun, kun ”Rajaton rakkaus” rävähti käyntiin ainoana ja oikeana Niskalaukauksen keikkojen avaajana.

”Kova maa” ja uutta tuotantoa edustanut ”Toisen luokan kansalainen” jatkoivat vahvaa menoa. Hyvin rakennetussa settilistassa mentiin tuttujen klassikoiden ja uusimman ”Lauluja Suomesta” -albumin vuorottelulla eteenpäin, kunnes noin tunnin kohdalla palohälytys katkaisi ”Lumessakahlaajat”-kappaleen intron. Yleisöä kehotettiin poistumaan, kuten toki tällaisessa tilanteessa täytyy, mutta vasta murto-osan päästyä salista ulos hälytys kumottiin ja kaikille annettiin lupa palata saliin. Noin kymmenen minuutin tauon jälkeen konsertti pääsi jatkumaan. Rautiainen kuittasi tilanteen spiikkaamalla ”vaikka ollaan jo vanhoja äijiä, niin meillä on vielä hommassa vaaran tuntua, mitä Cheekillä ei ole”. Sinänsä vakava tilanne kääntyi nyt siis onneksi huumoriksi ja aina tosissaan otettavasta hälytyksestä selvittiin säikähdyksellä.

Konsertin loppuosuuden säväyttäjä oli aina koskettavan upea ”Lintu”, joka päätti illan varsinaisen setin. Encoreiden aluksi kuulimme tarinan, kuinka varsinkin pienemmillä baarikeikoilla yleisöstä esitetään toivekappaleita ja ”surupuseroa” oli jossain äänekkäästi toivottu. ”Rajaportti”-albumin ”Surupuku” oli siis seuraava biisi ennen illan päättänyttä Barathrum-tuotannosta Niskalaukaus-muottiin väännettyä ”Viimeinen Päivä Taivaan” -rymistelyä.

Hieno ilta kotimaisen raskaan musiikin parissa.

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.