The Psycho Season – These Paths Lead Us Where We Started From (2017)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja

The Psycho Season on vuonna 2010 perustettu oululainen synkkää rockia soittava yhtye, jonka musiikki on sekoitus grungea, heavy metallia ja stoner rockia. Oululaisena olin bändin nimeen törmännyt, mutta itse musiikkiin minulla ei ollut minkäänlaista kosketuspintaa.

Urallaan useamman demon julkaissut bändi starttaa joulukuussa 2017 ilmestyneen albuminsa tarttuvalla ”Ghostilla”, josta oli bongattavissa noita edellä mainittuja tyylisuuntia. Psycho Seasonin musiikissa eivät pahemmin duurisoinnut jyllää ja yhtye kumartaa selkeästi grungen jättiläisille kuten Alice In Chains ja Soundgarden. Bändin musiikissa kuuluvat myös Godsmackin ja Creedin kaltaisten USA:n myyntilistoilla selvää jälkeä tehneiden orkesterien vaikutteet. Seasta kuului myös bändin oma ääni, ei ehkä vielä tarpeeksi vahvana, mutta melkoisesti lupauksia herättävänä.

Suosikkikappaleiksi levyltä nousivat avausviisu ”Ghost” ja melkoisesti aiemmin mainitun ”Lissun kahleissa” mieleen tuovat ”Hollow” sekä ”More And More”, mutta ei levylle varsinaisia huteja ole tarttunut. Yhtye voisi jatkossa hyötyä ulkopuolisen tuottajan käyttämisestä, sillä muutama biisi olisi kaivannut selkeästi pientä hiomista sekä uudelleen sovittamista.

Lopuksi erityismaininta pitää antaa bändin vokalisti Jukka Ruottiselle: mies laulaa läpi levyn komeasti. Jäin toki kaipaamaan Ruottiselle omaa ”Jerry Cantrellia”. Tämä pieni, vaikka vain studiossa käytettävä, kikka voisi nostaa bändin uusiin sfääreihin. Mene ja tiedä.

7-/10

Ilkka Järvenpää

 1. Ghosts
 2. No Exit
 3. Hollow
 4. More And More
 5. Sky In Smoke
 6. Under The Sun
 7. Waves
 8. Two Steps Back
 9. End Of The Road
 10. So Lost
 11. Fall Like Rain

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here