Tarot – Suffer Our Pleasures (2003)

MAINOS:Kuopion ikioma Tarot katkaisi viiden vuoden hiljaisuutensa toukokuussa 2003 julkaisemalla kuudennen albuminsa ”Suffer Our Pleasures”. Kun levy täyttää nyt sopivasti komeat 20 vuotta, on korkea aika ottaa tämä albumi uudelleen tarkasteluun.

Muistan, että kuuntelin levyn aikoinaan muutaman kerran läpi, mutta itse kokonaisuudesta minulla oli enää melkoisen hatarat muistikuvat. Ehkä siitä johtuen, albumin avaava biisikaksikko ”I Rule” ja ”Pyre Of Gods” rysähtää liikkeelle, kuin Kimi Räikkönen McLarenillaan vuonna 2003.

Heti kättelyssä kuulijalta lyödään ilmat pihalle tehokkaalla heavy metal -pesäpallomailalla. Helvetti! Maailmanluokan soundit, loistava tuotanto ja kovin suomalainen heavy metal -laulaja koskaan Marco Hietalan muodossa. Aivan mahtava avaus.

Taso pysyy korkeana eeppisen ”Rider Of The Last Dayn” myötä, eikä notkahdusta tapahdu myös ”Follow The Blindin” aikana. ”Undead Son” ei osoita pienintä merkkiä materiaalin tason laskusta, eikä tätä tapahdu ”Of Time And Dustin” aikana. Viimeksi mainitusta on nostettava esille Marcon komea bassosoundi.

Levyn loppupuolella materiaalin taso notkahtaa, vaikka ”Convulsionsin” kitarariffi on kuin suunniteltu kaljankorkkausta varten. Varsinaisia huteja ei mukaan mahdu, vaikka itse pidän kahta viimeistä biisiä ”From The Shadows” ja ”Painless” heikoimpina kappaleina. Kumpikaan ei ole mikään mahalasku vaan yksinkertaisesti erottuvat vahvasta kokonaisuudesta aavistuksen keskitasoisempina.

Mitä tästä voisi sanoa? Loistava heavy metal -levy, jota voi suositella jokaiselle, jonka juuret ovat perinteisessä hevissä. On suuri rikos, ettei Tarot koskaan breikannut suuremmin ulkomailla. Rahkeet olisivat riittäneet vaikka mihin. Toivottavasti bändiltä vielä kuullaan kesän comeback-keikkojen jälkeen uutta musiikkia. Koskaan ei ole liian myöhäistä.

9-/10

Ilkka Järvenpää

1. I Rule
2. Pyre Of Gods
3. Rider Of The Last Day
4. Follow The Blind
5. Undead Son
6. Of Time And Dust
7. From The Void
8. Convulsions
9. From The Shadows
10. Painless

+ artikkelit

Vankasti kasarihevin, AOR:n ja ns. classic rockin suuntaan kumartava oululainen vanhempi herrasmies. Elämä pyörii pitkälti perheen, musahommien, siviilityön ja kuntoilun ympärillä. Harrastuksiin kuuluu elokuvat, englannin valioliiga, lukeminen, sekä hyvä ruoka ja juoma.