Dark Archive – Cultivate Our Blood In Aeon (2018)

Kotimaisen black metalin tuoreisiin lipunkantajiin lukeutuva Dark Archive on julkaissut ensimmäisen “Cultivate Our Blood In Aeon“– nimeä kantavan EP:n. Pseudonyymeillä Lord Mordor ja Perdition esiintyvien muusikoiden hengentuotos oli itselleni uusi, mutta sitäkin positiivisempi tuttavuus.

Viisi kappaletta sisältävä julkaisu osoittaa herrojen olevan oikealla asialla, sillä materiaali on valmiin ja vakuuttavan kuuloista alusta loppuun. Nimikkokappale “Cultivate Our Blood In Aeon“ jauhaa koukuttavia melodioita kuin turboahdettu Dimmu Borgir ja kuulostaa itseasiassa aika paljon siltä, miltä toivoisin pitkään odotetun norjalaisbändin uuden tuotoksen kuulostavan. Taitavasti aggressiivisen ja suoraviivaisen paahdon väliin ripotellut kierot melodiat tuovat parhaimmillaan mieleen Anaal Nathrakhin ja Dark Funeralin kaltaisia tekijöitä.

Johtuneeko laitteistani vai mistä, mutta kotimaisella vedetty “Unohda Ei Ikinä“ kuulostaa hieman kokonaisuudesta irralliselta teokselta, jonka suttuinen äänimaailma poikkeaa muutoin miellyttävän raikkaasta ilmaisusta. Tästäkin huolimatta Dark Archiven joutsenlippu-black saa niskalihakset jäykiksi ja jättää janoamaan lisää.

4/5

Markus Salmela

1. Cultivate Our Blood In Aeon
2. Closure Of Empyrean Delirium
3. Godfear Eradication
4. Unohda Ei Ikinä
5. Essence Of Death (bonus track)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here