Tank & Wishing Well @Suisto-klubi, Hämeenlinna 11.4.2019

New Wave of British Heavy Metal (NWOBHM) sai alkunsa Britanniassa 1970-luvun lopulla ja osa genren bändeistä nousi myöhemmin valtaisaan suosioon, osan puolestaan kadotessa kuvioista pikaisesti.

Mukana oli myös joukko yhtyeitä, jotka ovat jääneet suurelta yleisöltä paitsioon, mutta jatkavat toimintaansa edelleen. Yksi näistä puurtajista on vuonna 1980 perustettu Tank.

Tankin pitkällä matkalla tie on ollut kivinen ja bändin kokoonpano on vaihdellut useasti. Alkuperäisestä kokoonpanosta mukana ei ole enää ketään, mutta yhtyeen kitaristit Mick Tucker ja Cliff Evans ovat olleet riveissä vuosista 1983 ja -84. 2000-luvulla yhtyeessä on nähty nimekkäitä laulajia, kuten ex-Rainbow Doogie White ja 2016 Skid Row -yhtyeeseen liittynyt ZP Theart. Nykyään laulusta vastaa Pink Cream 69:ssa vaikuttanut vahvaääninen David Readman.

Arki-ilta Hämeenlinnassa ei ole otollisin keikka-ajankohta ja niinpä tämä veteraanibändi sai tyytyä muutaman kymmenen hengen suuruiseen yleisöön. Väen vähyys ei bändiä tai paikalle saapuneita katsojia häirinnyt, vaan pystyyn saatiin varsin hyvä ilta perinteisen heavyn parissa. Bändi oli vahvassa vedossa ja materiaalista löytyy selkeitä yhtymäkohtia esimerkiksi samassa genressä menestystä niittäneeseen Saxoniin. Rehellistä ja aitoa heavy metallia, siitä oli Suiston torstai tehty.

Tankille lauteet lämmitti vanha tuttu Wishing Well ja tätä vahvaa poljentoa oli ilo jälleen seurata. Yhtyeen perinteinen hard rock kulkee kuin juna ja lisämausteena kosketinsoittaja Arto Teppo loihtii Hammondeistaan viitteitä 1970-luvulta Deep Purplen ja Uriah Heepin hengessä. Laulaja Rafael Castillo on mies paikallaan ja kitaristi Anssi Korkiakosken soolot olivat tyylikkäitä läpi keikan. Yhtyeeltä on julkaistu kaksi albumia, ”Chasing Rainbows” (2016) ja ”Rat Race” (2018). Wishing Well on genressään oikealla tiellä.

Illan kuvagalleriat katseluun alta:

Wishing Well

Tank

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here