Uriah Heep Suomeen kiertueelle lokakuussa 2019

Uriah Heep saapuu viimeisimmän ”Livin’ The Dream” –levynsä tiimoilta Suomeen peräti 10 keikkaa käsittävälle kiertueelle lokakuussa 2019.

Uriah Heepin ainoan alkuperäisjäsenen, kitaristi Mick Boxin johtama yhtye on ollut suomalaisten rock- ja hevimusiikin ystävien kestosuosikki vuodesta 1970. Tuskinpa mikään muu kansainvälisesti menestynyt huippubändi on keikkaillut ja konsertoinut maassamme yhtä usein kuin juuri Uriah Heep. Vuonna 1969 perustetun yhtyeen ensimmäinen Suomen vierailu osuu syntyhistorian alkumetreille kesään 1970 ja viimeisin joulukuulle 2018.

Mick Box kertoo:

Jos joku kysyisi minulta, kuinka monta kertaa Uriah Heep on käynyt Suomessa, niin vastaisin, etten tiedä. En ole pitänyt lukua, mutta monen monta kertaa. Ja aina yhtä mielellään, sillä Suomella ja suomalaisilla faneilla on jo vuosikymmenet ollut ihan oma, erityinen paikkansa sydämessäni.

Liki viidenkymmenen vuoden aikana Uriah Heep on tietysti läpikäynyt lukuisia miehistömuutoksia, mutta suosioon se ei ole juurikaan vaikuttanut. Maailman ahkerimpien rock-yhtyeitten joukkoon kuuluva Uriah Heep levyttää ja kiertää maailmaa yhä edelleen lähes kahdensadan keikan vuositahdilla.

Kesäkuussa 72 vuotta täyttävä Box jatkaa:

Keikkojen määrä saattaa tämän ikäiselle bändille kuulostaa paljolta, mutta me nautimme keikkailusta. Me olemme siinä etuoikeutetussa asemassa, että me saamme tehdä työksemme sitä, mistä eniten pidämme eikä meillä totisesti ole aikomustakaan hellittää tahtia tai siirtyä eläkkeelle.

Esikoisalbumin ”Very ’Eavy… Very ’Umble” (1970) ja viimeisimmän ”Living the Dream” (2018) väliin mahtuu peräti 26 studioalbumia live- ja kokoelmalevyistä puhumattakaan. Levyjen yhteenlaskettu myyntimäärä ylittää huikeat 45 miljoonaa kappaletta.

Suurimmat ja toivotuimmat hitit löytyvät yhtyeen uran alkuajoilta:

”Gypsy”, ”Easy Livin'”, ”Look at Yourself”, ”Bird of Prey”, ”July Morning”, ”Stealin'” ja tietysti ”Lady in Black”…

Uriah Heep vuosimallia 2019 soittaa seuraavassa kokoonpanossa: Mick Box – kitara & laulu, Bernie Shaw – laulu, Phil Lanzon – kosketinsoittimet, laulu, Russell Gilbrook – rummut, laulu ja Davey Rimmer basso.

Tokelan (laulu & kitara), Roger Niemisen (basso) ja Jami Haapasen (rummut) muodostama tehotrio Melrose toimii Uriah Heepin lämmittelijänä Tampereella, Helsingissä, Turussa, Köyliössä sekä Nivalassa.

Melrose on kuulunut suomalaisen rockin ikoneihin jo vuodesta 1981. Trio tunnetaan erityisen loistavasta livemeiningistä, joka tehoaa yleisöön pajasta ja paikasta riippumatta.

Liput kiertueelle tulevat myyntiin maanantaina 15.4.2019 Ticketmasterissa, Tiketissä sekä Lippu.fi:ssä.

Keikkalista ja aikataulu katsottavissa alta:

Lähde ja kuva: Ticketmaster ja Ilta-Sanomat

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here