South Park Festival Day 1 @Eteläpuisto, Tampere 8.6.2018

MAINOS:Tampereen Eteläpuisto toimi jälleen kaksipäiväisen South Park -festivaalin puistomaisen kauniina näyttämönä ja vakuuttavan kova artistikattaus houkutteli paikalle tapahtuman ennätysyleisön.

Perjantai-iltapäivästä startanneet kemut aloitti hyvässä nosteessa oleva One Desire. Viihdyttävä ja hyväntuulinen esitys oli oiva lähtölaukaus festivaalille.

Kanadasta lähtöisin oleva Thor paiskasi ilmoille sellaisen spektaakkelin, ettei oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa, kun lavalla tapahtui kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Spinal Tap -komiikkaa oli ilmassa niin että riitti.

Brother Firetribe tarjosi mukavan annoksen melodista rokkia ja kyllä tällainen sopii kesäpäivään kuin kylmä olut tai jäätelötötterö.

Stam1na nauttii suurta suosiota, joten päälavan edusta täyttyi kiitettävästi ja yleisö eli aktiivisesti keikan mukana.

Belgialainen Diablo Blvd tuntui jäävän hieman väliinputoajan rooliin, mutta varmaotteista työtä tämäkin bändi tuntui Tampereen kesäillassa tekevän.

Sonata Arctica on rockfestareiden vakionimiä ja tähän bändiin voi aina luottaa. Näyttävän pyroshown siivittämänä nähtiin ja kuultiin mainio keikka.

Myös Michael Monroe bändeineen oli kovassa vedossa. hyvä settilista ja mieletön määrä energiaa. Laatuviihdettä!

Illan pääesiintyjänä nähtiin vastikään uuden ”Prequelle”-albumin julkaissut ruotsalainen Ghost. Lava oli kirkkolavasteineen upea ja näyttävät pyrot loimusivat Eteläpuiston hämärtyvässä illassa. Keikka oli tyylikäs ja näyttävä ”metalliooppera”, bändin onnistuessa jopa ylittämään suhteellisen kovat ennakko-odotukseni.

Metalliluolan kuvagalleria avauspäivän esiintyjistä katseluun alta:

One Desire

Thor

Brother Firetribe

Stam1na

Diablo Blvd

Sonata Arctica

Michael Monroe

Ghost

Julkaisimme myös kuvagallerian, jossa esitellään festariyleisöä sekä artistien nimmarisessioita. Löydä itsesi, kaverisi tai naapurisi täältä!

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.