Overboost – The 1st EP (2017)

Kolme vuotta sitten perustetun kajaanilaisen Overboostin debyytti-EP, yksinkertaista ”The 1st”-nimeä kantava EP julkaistiin 5.5.2017, joten aika oli sopiva myös Metalliluolalle iskeä näppinsä tämän Blues-sävyisen hard rock-pumpun julkaisuun ja selvittää mistä hommassa on kyse.

EP starttaa menevällä ”Better Safe Than Sorrylla”. Ensimmäisenä korvaani osui vokalisti Hanne Kiviojan komea äänenkäyttö. Valitettavasti Hannen laulussa käyttämä vibra ei oikein iske, vaikka osalle tämä tyylikeino varmasti putoaa. Itse biisi on toimiva rokkiralli, joka olisi hyötynyt melkoisesti, jos tarttuvaa kertosäettä olisi tuettu jämäköillä stemmalauluilla. Tarttuvuutta nimittäin löytyy. ”Losing My Mind” kulkee Aerosmith-henkisen kitarariffin varassa ja mukana on myös tarttuva kertosäe. ”Tearing Me Apart” käynnistyy hieman Popeda-henkisellä riffillä, jonka kautta siirrytään kahta aiempaa viisua rauhallisempaan tunnelmaan. Kappaleesta löytyy hard rockin lähes pakollinen klisee, eli modulaatio. Mikäs siinä, sillä jälleen kerran sovitus toimii. EP:n päättää ”Pleasure And Pain”, joka jatkaa julkaisun kahden ensimmäisen vedon tunnelmissa, eli Overboost runttaa kaasun pohjaan ja rokkaa kunnolla.

EP:ltä löytyy paljon hyvää, mutta myös pientä kehittämisen varaa. Overboost osaa tehdä biisejä, mutta ehkäpä ulkopuolisen tuottajan käyttäminen voisi jatkossa olla hyvä idea. Muutama biisi kaipaisi mielestäni kertosäkeisiin ehdottomasti massaa. Varsin hyvä näin, mutta rahkeita on vielä paljon parempaan, sillä bändistä löytyy komeaääninen vokalisti sekä sävellystaitoa.

3+/5

Ilkka Järvenpää


1. Better Safe Than Sorry
2. Losing My Mind
3. Tearing Me Apart
4. Pleasure And Pain

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here