Korpiklaani & Jonne @Pakkahuone, Tampere 10.9.2021

Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella päästiin viimein reilun puolen vuoden viiveellä toteuttamaan alun perin helmikuulle kaavailtu Korpiklaanin keikka tuoreimman ”Jylhä”-albumin tiimoilta.

Folk metallin ilosanomaa oli saapunut todistamaan nykyisten yleisömäärärajoitusten puitteissa mukavan suuri joukko yhtyeen faneja jopa ulkomaita myöten ja nähtäväksi saatiin kaksi mainiota esitystä.

Illan avasi Korpiklaani-vokalisti Jonne Järvelän lyhyen ytimekkäästi Jonne-nimeä kantava yhtye. Itselle tämä oli ensikosketus bändiin ja tyylikäs folk rock teki vaikutuksen heti ensi kuulemalta. Hienoa musisointia.

Korpiklaanin ”Jylhä”-albumin ympärille rakennettu setti oli viihdyttävä osoitus suomalaisen folk metallin korkeasta tasosta ja keikka vahvisti tämän tuoreimman levytyksen olevan yksi vuoden parhaista kotimaisista julkaisuista.

Maamme folk metalli piirit ovat pienet ja tuttuja kasvoja nousi illan aikana esiin. Jonnessa bassoa soitti Turisaksen riveistä tuttu Jesper Anastasiadis ja Korpiklaanin keikalla viulun varressa musisoi niin ikään Turisaksessa pitkään vaikuttanut ja vastikään oman singlen julkaissut Olli Vänskä.

Monissa musiikkiprojekteissa mukana ollut ja nyt Jonne-yhtyeessä nähty Dimitri Keiski vieraili parin kappaleen verran myös Korpiklaanin setissä.

Alla tämän riemukkaan illan kuvagalleriat.

Jonne

Korpiklaani

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.