Erja Lyytinen – Lockdown Live @Tavastia-klubi, Helsinki 13.11.2020

Maailmanlaajuisesti kehuja ja palkintoja kerännyt blueskitaristi Erja Lyytinen esiintyi yhtyeensä kanssa Helsingin Tavastialla perjantaina 13.11.2020.

Konsertti oli viikkoa aiemmin julkaistun ”Lockdown Live 2020” -albumin levynjulkaisukeikka ja esiintyminen striimattiin nettiin. Lisäksi Tavastialle myytiin rajoitettu määrä pääsylippuja, joten esiintyminen oli mahdollista nähdä myös livenä paikan päällä. Lyytisen taidokkaalla bluesrockilla on ihailijoita lähes kaikkien musiikkityylien kuuntelijoissa, joten myös Metalliluola päätti katsastaa kehutun kitaristin livekunnon.

Tavastian koko permannolle oli järjestetty tuolirivit, joten paikalla olleet pääsivät nauttimaan musiikista omalla paikallaan istuen. Näin myös koronarajoitteiden määrittelemät turvavälit säilyivät läpi illan. Konsertista muodostui vahva näytös ja laadukas musisointi ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi.

Illan setti oli rakennettu tuoreimman ”Another World” (2019) -albumin ympärille ja levyn tyylikäs nimikappale oli yksi illan kohokohdista. Vuoden 2017 ”Stolen Hearts” -levyltä poimittu pitkä ”Black Ocean” on noussut yhdeksi suosikeistani Lyytisen tuotannossa ja livenä tämä kestoltaan yli seitsemänminuuttinen kappale on vielä levyversiota komeampi. Kappaleen pitkä soolo-osuus oli hienoa kitararockin juhlaa.

Tunnin keikkasetistä pääsivät siis nauttimaan katsojat myös netin välityksellä, mutta tämän striimatun osuuden lisäksi Tavastialla paikan päällä olleita hemmoteltiin parilla ekstrakappaleella. Näistä jälkimmäisenä ja konsertin päättäneenä biisinä kuultiin vanhaa tuotantoa, kun vuoden 2003 ”Wildflower”-albumin nimisävellys soi herkkänä ja kaihoisana, kuin alleviivatakseen musiikkimaailman tämänhetkistä ahdinkoa. Tyylikäs lopetus sai kuitenkin uskomaan, että tunnelin päässä on valoa ja tulevaisuus tulee ennemmin tai myöhemmin näyttämään myös parhaat puolensa.

Illan esiintyminen päätti Erja Lyytisen konserttivuoden 2020.

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here