Tok Yathraa – Chapter: Pocong (2020)

Kuin Srirachaa ensimmäisen kerran maistaisi - pikantti herkku!

Rakastan kinkun tuoksua aamulla… Tällä kertaa kaukoidästä tuoksahtaa toisenlaista kinkkua, sillä King Diamondin kaukainen sukulaissielu Tok Yathraa on julkaissut vakuuttavan debyyttinsä “Chapter: Pocong”. Singaporelainen yhtye on vasta tänä vuonna perustettu, mutta liekö sitten pandemian luoman vapaa-ajan vaiko what, mutta kyseessä oleva albumi mukaanlaskettuna he ovat lanseeranneet jo yhdeksän julkaisua. Laakereille ei olla missään vaiheessa jääty, ja mikäs siinä jos luovuuden nektarit virtaavat solkenaan niin miksi niitä suotta patomaan.

Tok Yathraa on erittäin eksoottinen kombinaatio perinteistä heavy metalia sekä 1990-luvun norjalaista black metalia höystettynä Kaakkois-Aasian folk-musiikin pikanteilla mausteilla. “Aku Tak Takut” kappaleessa kuullaan myös disco-vaikutteita, mutta näinä turmionkätilötaikoina hevikansa on tottunut näihin.

Yhtyeen musiikki on riemastuttavan idearikasta ja freesiä kuultavaa, vaikka vaikutteet ovat selkeät – riffit ja kitaramelodiat johtavat laumaa tarjoillen herkullisia sooloja. Selkeästi kitarapuolella homma on käpälässä. Laulut ovat aluksi shokki, mutta järkytyksen jälkeen ne ovat osa yhtyeen viehätystä – milloin vedetään King Diamond -tyylistä falsettia, hämärää särötettyä Death SS -tyylistä määkimistä tai lallattelevaa folk-laulua sekä perinteisiä puhtaita vokaaleja. Vaikka ääni ei ehkä olekaan kaunein maan päällä, tunne menee aina taidon edelle. Exäni joskus sanoi että kaikki biisit missä lauletaan “lalalaa” ovat automaattisesti hyviä – tällä pettämättömällä logiikalla hän pitäisi myös Tok Yathraasta! Ja miksei pitäisi, on tämä nyt kovaa kampetta!

Näin omintakeisia bändejä alkaa olemaan harvassa. Itselleni ensimmäinen intuitiivinen vertailukohta Tok Yathraalle olisi tsekkiläinen suurlegenda Master’s Hammer. Ja se on paljon sanottu se. Ainoa seikka missä Singaporen kaverit vielä häviävät, ovat levyn tuotanto. Soundit ovat ohuet ja kitaroiden taikomat riffiloitsut jäävät välillä hieman taka-alalle. Muuten ollaan jo lähellä napakymppiä.

Kotimainen Bestial Burst on julkaissut levystä majesteetillisen DVD-kotelon kokoisen digipak-levyn, jonka mukana on myös 12 sivuinen lyriikkavihkonen sekä bonus-raitoina bändin ensimmäinen EP “Chapter: Kuntilanak”. Huhhuh, yhteensä siis 16 biisiä ja 77 minuuttia heviherkkua!

“Chapter: Pocong” on helvetin kova mustan metallin miasmassa dipattua heavy metalia, ja ehdottomasti vuoden suurimpia yllättäjiä. Levy on myös ehta teema-albumi, sillä kaikki kappaleet käsittelevät indonesialaista ja malesialaista pocong-aavetta. Yhtyeen jokainen julkaisu on aina omistettu jollekin paikalliselle kauhutarinalle tai tietylle kummitukselle. Hui hurjaa! Jos ei vielä saanut tarpeeksi väristyksiä kekrinä, niin tässä olisi erittäin kova paketti laittaa tilaukseen!

9/10

Janne Lesonen

Chapter: Pocong
1. The Soul Of My Pocong
2. Aku Tak Takut
3. I See Pocong There
4. Pocong Lompat
5. Kau Pembunuh
6. You Didn’t Bury Me Properly
7. Gula Gula
8. I Become A Ghostly Creature
9. Unbinding His Knot
10. End of Chapter

BONUS: Chapter: Kuntilanak -EP
11. Rise Stranger
12. Hantu Hantu
13. The Banshee Charms
14. House of Evil
15. Lust for You
16. My Kuntilanak

Linkit:
https://site.spinnup.com/tokyathraa
https://www.facebook.com/pantuntokyathraa
https://tokyathraa.bandcamp.com/music
https://www.instagram.com/tokyathraa/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here