Children Of Bodom – Hexed (2019)

MAINOS:Aika juoksee nopeasti, sillä Children Of Bodom ehti viimeiseksi jääneellä levyllään jo yli 20 vuoden ikään. ”Hexed” oli espoolaisten kymmenes albumi ja kyseessä oli ensimmäinen täyspitkä, jolla myös Naildownista tuttu kitaristi Daniel Freyberg oli mukana.

Levyn potkaisee käyntiin jo etupeltoon kuultu kaksikko ”This Road”/”Under Grass And Clover”. Sinkkulohkaisut eivät saaneet tässä osoitteessa vielä suuria riemunkiljahduksia aikaan ja lähinnä niiden toivoi edustavan albumin heikointa antia.

Molemmat kuvaavat kohtuullisen hyvin suurinta osaa ”Hexedin” materiaalista. Biiseissä on hyviä osia ja pieniä koukkuja, jotka tuovat mieleen bändin tähtihetkiä vuosien takaa. Kokonaisuutena ne vaipuvat tästä huolimatta keskinkertaisuuteen ja hukkuvat samaan suohon kuten suurin osa levyn materiaalista.

Pientä lohtua tuo keskivaiheille sijoitettu ”Hecate´s Nightmare”/”Platitudes And Barren Words” -kaksikko, sekä niiden jälkeen kuultava nimibiisi. Tässä kolmikossa on sitä tarvittavaa potkua ja samaa henkeä, joka sai aikanaan kiinnostumaan Bodomin musiikista. Kehuista huolimatta ne eivät silti ole hyviä perusvetoja kummoisempia.

”Hexed” on kokonaisuutena väsyneen kuuloinen albumi, jossa todelliset huippuhetket loistavat poissaolollaan. Yritys jää pahasti puolitiehen, eikä jälkipolville jää paljoa kerrottavaa. Levyllä on mittaa maltillisesti reilut 45 minuuttia, mutta jotain kertoo, että sen läpikahlaaminen yhdeltä istumalta on puuduttava savotta. Pari hyvää biisiä piti vielä Bodomin pinnalla, mutta näiltä äijiltä olisi odottanut paljon enemmän.

6+/10

Miika Manninen

1.This Road
2.Under Grass And Clover
3.Glass Houses
4.Hecate´s Nightmare
5.Kick In The Spleen
6.Platitudes And Barren Words
7.Hexed
8.Relapse (The Nature Of My Crime)
9.Say Never Look Back
10.Soon Departed
11.Knuckleduster

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.