Amorphis 30th Anniversary @Tavastia-klubi, Helsinki 14.10.2020

Kotimaamme merkittävimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Amorphis juhli 30-vuotista taivaltaan Helsingin Tavastia-klubilla poikkeusolojen vallitessa.

30th Anniversary -konsertit oli suunniteltu pidettäväksi kolmena iltana, joissa kaikissa yleisölle oli tarjolla erilainen setti. Voimassa olevien koronarajoitusten vuoksi esitykset jaettiin rajatuille yleisömäärille ja keikkoja vedettiin jokaisena iltana kaksi.

Keskiviikkona yhtye tarjosi tuotantoaan vuosilta 2010-2019, torstaina vuorossa oli vuodet 2000-2009 ja perjantaina kuultavaksi saatiin 1990-luvun tuotanto.

Keskiviikon myöhäisemmällä keikalla yleisömäärä oli silmämääräisesti noin kolmasosa Tavastian kapasiteetista. Salin pöytäryhmät ja lavan etuosan karsinointi riveihin vaatii totuttelua niin järjestäjiltä kuin yleisöltä, mutta näin saatiin lain vaatimat turvavälit toteutettua. Kasvomaskeja käytettiin kiitettävästi. Elämme outoja aikoja ja Amorphis olisi toki ansainnut juhlansa ilman koronarajoitteita, mutta nyt illoista muodostuivat varmasti sellaiset, mitkä tullaan vuoden 2020 kaikessa karuudessaan muistamaan.

Keskiviikon kuvagallerian myötä Metalliluola onnittelee Amorphista 30 vuoden ja Tavastia-klubia 50 vuoden taipaleesta!

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here