Volster – Perfect Storm (2018)

Melodisen hard rockin perusasioihin luottavan ruotsalaisen Volsterin debyyttilevyä ”Perfect Storm” on kypsytelty pitkään ja hartaasti, sillä jo vuonna 1996 äänitetty demo on nyt saanut ns. lihaa luidensa ympärille. Bändi on saanut taustajoukkoihinsa mm. Ozzy Osbournen ja Megadethin kanssa työskennelleen tuottajan Max Normanin ja vanhat biisit höystettynä uusilla sävellyksillä kuulostavat massiivisilta. Bändi mainitsee itse saatekirjeessä Volsterin musiikin juurien löytyvän 1970- ja 1980-luvun musiikista, mutta soppaa on maustettu tuoreilla elementeillä. Tällaisella taustatiedoilla varustettuna tartuin kovin odotuksin ”Perfect Stormiin”.

”Perfect Storm” käynnistyy komeasti ”King Of The Hillillä”, josta yhtyeen selkeät kasarivibat paistavat komeasti läpi, mutta tuotannollisesti biisissä kuuluvat myös uuden vuosituhanteen vaikutteet. ”Heaven Or Hell” jatkaa tiukalla rokkauslinjalla, kuten myös albumin nimikkobiisi ”Perfect Storm”.

Pari seuraava biisiä ovat keskinkertaisia, mutta ”Babylon” nasahtaa komeasti maaliin, eikä vähiten hienon nivustaive-riffinsä vuoksi. Albumin loppupuoli jatkaa tasokasta rokkausta, mutta varsinaisia täysosumia ei levyltä enää löydy. Lähimmäksi napakymppiä osutaan Zakk Wylde -henkisen riffin varassa kulkevalla ”Games Of Warilla” sekä poppisvaikutteisella ”Easier Said Than Donella”.

Summa summarum: Ammattitaitoista hard rockia, joka ei kuitenkaan onnistunut kasarihevinälkääni tyydyttämään. Levyltä löytyy useampi kappale, joiden voisi kuvitella päätyvän erään kaupallisen radioaseman soittolistalle (vinkki: aseman nimi rimmaa yhteen sanan ”cock” kanssa). Itselleni bändin musiikki ”Perfect Stormilla” on loppujen lopuksi liian sisäsiistiä ja geneeristä.

6½/10

Ilkka Järvenpää

1. King Of The Hill
2. Heaven Or Hell
3. Perfect Storm
4. Breathless
5. Still In Love
6. Babylon
7. Hero
8. Games Of War
9. Easier Said Than Done
10. I Don’t Care
11. Drifting Away
12. Ends With Me

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here