Riverdogs – California (2017)

Vuonna 1989 perustettu Riverdogs julkaisi 1990-1993 välisenä aikana kaksi studioalbumia ja yhden livelevyn hiipuen sitten määrittelemättömän pituiselle tauolle. Suurin syy tähän oli bändin kitaristin Vivian Campbellin kiireet pääyhtyeensä Def Leppardin kanssa. Riverdogs ei kuitenkaan hajonnut, vaan toimi vaihtuvalla kokoonpanolla pinnan alla. Vuonna 2003 kokoonnuttiin studioon, mutta kyseiset biisit näkivät päivänvalon vasta 2011 ilmestyneen ”World Gone Madin” myötä. Vuoden 2016 loppupuolella Campbellin aikataulusta löytyi vapaata, joten Riverdogs oli valmis tekemään paluun. Studiosessioiden tuotos, simppelisti nimetty ”California” näki päivänvalon heinäkuussa 2017 ja tämä albumi päätyi myös Metalliluolan toimittajan käsiin.

Allekirjoittaneelle yhtyeen musiikki ei ollut kovinkaan tuoreessa muistissa, sillä joskus bändin kulttimainetta nauttiva ensimmäisen levy tuli kuunneltua läpi lähinnä Vivian Campbellin mukanaolon takia. Minulla ei ollut kuitenkaan mitään muistikuvia siitä, millaista Riverdogsin musiikki oli. Tämä tästä näkökulmasta hyvä asia: mitään ennakko-odotuksia levyä kohtaan ei ollut.

”California” starttaa varsin tarttuvalla amerikanrokki-kaksikolla ”American Dream” sekä ”The Revolution Starts Tonight”. Molemmat biisit ovat hyvä esimerkki siitä, mitä Riverdogsin musiikki vuonna 2017 pitää sisällään. Kappaleet ovat ensikuuntelun perusteella nakit ja muusi-osaston radiorokkia periamerikkalaiseen tapaan (ehkä sopivampi termi olisi burgeri ja ranskalaiset?). Mutta kun biiseille antaa mahdollisuuden, perusmeiningin takaa löytyy perinteinen hard rock-soundi, jonka juuret ovat selkeästi 1970-luvulla.

Omat suosikkini levyltä ovat edellä mainitun aloituskaksikon lisäksi levyn 70-lukuhenkinen ”Welcome To The New Disaster” sekä kaunis semiballadi ”Ten Thousand Reasons Why”. Kokonaisuutena tämä tyylikkäästi tuotettu levy on varsin tasokas julkaisu, jonka tukipilarit ovat komeaäänisen vokalisti-komppikitaristin Rob Lamonthen sielukas tulkinta sekä Vivian Campbellin komeat kitarasoolot. Varsinaisia huteja levylle ei ole päätynyt, vaikka useampi keskinkertainen sävellys löytyykin. Campbell-Lamonthe-kaksikon taito vetää nämä heikommatkin kappaleet plussan puolelle, joten ”Californian” kuuntelee huoleti kokonaisuutena ilman suurempaa tylsistymistä.

Ei ollenkaan hassumpi comeback-levy.

7+/10

Ilkka Järvenpää

1. American Dream
2. The Revolution Starts Tonight
3. Something Inside
4. Golden Glow
5. You’re Too Rock And Roll
6. The Heart Is A Mindless Bird
7. Searching For A Signal
8. Welcome To The New Disaster
9. Ten Thousand Reasons
10. Catalina
11. I Don’t Know Anything

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän