Nazareth @The Circus, Helsinki 11.1.2019

Mainos:
Saarihelvetti

Metalliluolan keikkavuoden 2019 avaus koettiin perjantaina Helsingin The Circuksessa, kun lavalla nähtiin 50-vuotisjuhlakiertueellaan juhliva Nazareth.

Tämä Skotlannista lähtöisin oleva legendaarinen hard rock -yhtye on monien aikalaistensa tavoin kokenut matkan varrella lukuisia miehistönvaihdoksia ja nykykokoonpanossa alkuperäisjäsenistä mukana on enää basisti Pete Agnew. Yhtye on kuitenkin onnistunut säilyttämään korkean tasonsa vuosi vuodelta ja myös uutta materiaalia on syntynyt tasaiseen tahtiin.

Nazarethin 24. studioalbumi ”Tattooed On My Brain” julkaistiin lokakuussa ja se on samalla ensimmäinen levy, jolla laulusta vastaa vuonna 2015 Dan McCaffertyn isoihin saappaisiin astunut Carl Sentance. Yhtyeen kitaristina toimii Jimmy Murrison (mukana vuodesta 1994) ja rumpuja soittaa Pete Agnewn poika Lee Agnew (bändissä vuodesta 1999).

Illan keikka tarjosi hyvän läpileikkauksen yhtyeen uran varrelta ja suhteellisen harvalukuinen yleisö sai varmasti juuri sitä mitä oli tullut hakemaan. Settilista oli ilahduttavan pitkä, tarjoten 19 kappaletta ja reilut puolitoista tuntia laadukasta musisointia. Bändi myös tarttui yleisöstä ”Heart’s Grown Cold” -kappaleen jälkeen huudettuun toiveeseen ja ”Sunshine” kuultiin tässä kohtaa illan ylimääräisenä numerona.

Konsertin loppupuolen muutaman minuutin rumpujenkorjaustaukokaan ei tunnelmaa latistanut, vaan illan esitys oli vahva sekä intensiivinen alusta loppuun. Kokonaisuutena Nazareth tarjosi 50-vuotisjuhlansa kunniaksi laadukkaan illan perinteisen hard rockin parissa.

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän