Haastattelussa oululaisyhtye Death`s Head And The Space Allusion

0
895

Oululainen Death’s Head and The Space Allusion voi olla monelle vielä tuntematon yhtye, mutta lähempi tarkastelu kertoo, että miesten bändihistoriasta löytyy monia varsin tuttuja bändejä, kuten esim. To/Die/For ja Burning Point, joten Metalliluola otti tehtäväkseen haastatella orkesterin pääasiallista biisintekijää Antza Talalaa.

 

Terve Antza. Mikä meininki?

– Moroo! Kiitos kysymästä, ihan mukavasti roikkua lärpöttää! Ja uus EP on saatu valmiiksi ja nyt sitten innolla odotellaan että saadaan se muidenki kuultavaksi ja päästään tekemään asian tiimoilta hieman promoa ja keikkaakin.

Kertoisitko lyhyesti DHATSA:n syntyhistorian ja kokoonpanon?

Useita vuosia sitten…taisi olla jotain 2010-2011 kun puhuttiin Onteron Jussin kanssa, että olisipa mukava pistää raskasta heavyä soittava poppoo pystyyn, mutta silloin hommat  kariutui aikatauluongelmiin. Meillä oli To/Die/Forin kanssa hommat aktivoitunut ja levynteko edessä ja samoin Jussilla Burning Pointin kanssa. Joten se jäi siltä osin siihen. Muutama vuosi sitten muutin takaisin Ouluun ja silloin hommat näytti sille, että nyt jos koskaan pistetään bändi kasaan. Biisejä oli kuitenkin kertynyt vuosien aikana melkoinen määrä ja aloitettiin sitten treenailemaan ja samalla etsittiin sopivia äijiä messiin. Muutama vaihto siinä tuli, mutta nyt tuntuu olevan kyllä erittäin mukavia heppuja bändi täynnä, joten hyvä fiilis ja tekemisen meininki on kyllä enemmän kuin kohdallaan! Itse soittelen kitaraa ja teen tuota syna-puolta, mitkä tulevat sitten livenä taustanauhalta, Hemma Timonen toisessa kitarassa, Juho Rikberg bassossa, Valtteri Virolainen laulu ja Jussi Ontero rummut.

Kuva: Jaakko Nurro

Bändin musiikin laittaminen johonkin tiettyyn nippuun on vaikeaa, sillä musiikissanne  on varsin useita eri vaikutteita gootista progeen ja metallista poppiin. Miten itse kuvailisit musiikillista tyyliänne?

– Kyllä me itse pidetään tätä melodisena heavynä. Tuo niputtaminen tiettyyn kategoriaan on tietty hieman vaikeaa koska noita kaikkea elementtejä musasta löytyy, mutta itse olen jo vuosien ajan koettanut olla kategorisoimatta omaa musaa tai muiden musaa mihinkään tiettyyn karsinaan. Musa on musaa ja jos lähtökohtana on heavy, niin ihan mielellään siellä kuulee vaikutteita progesta, metallista, gootti-tunnelmasta ja jopa poppiskertsejä. Laitettiin ihan saatekirjeeseenkin, että jos et löydä markkinoilta haluamaasi musaa niin silloin se täytyy tehdä itse. Eli tehdään juurikin sellaista tavaraa mitä itse haluaisi kuunnella. Vaikutteethan saa ja pitää kuulua omissa tekemisissä. Se on aina hieno asia!

Teiltä ilmestyy pian ’LEAD US TO DAWN’ EP. Voisitko kuvailla bändinne biisientekotapaa ja kyseisen EP:n äänitys-sessioita?

– Alkuvuodesta 2017 tuli 2 sinkkua (Covert ja No Regrets) ulos ja päätettiin, että perkele pistetään uusi EP ulos vielä saman vuoden puolella! Kesä meni sitten äänitellessä ja siinä oli pientä reenikämpän vaihtoa sekä remppaa ja hieman aikatauluongelmiakin, joten se kesä meni sitten siinä. Tähän kaiken komeuden keskelle tuli sitten pieniä terveysongelmia. Yksi sai puukkoa käteen sairaalassa ja sitten tuli vielä yllättäviä poismenoja perhepiirissä joten siinä saatiin hieman sumplia. Sellaisia asioita mitkä korjaantuu vain ajan kanssa.

Mutta saatiin kuin saatiinkin hommat valmiiksi. Biisejä meillä on runsaasti joten ainut ongelma tuossa EP:n tekovaiheessa oli lähinnä se, että mitkä 3 biisiä me äänitetään. Otettiin messiin yks tuollainen nopeampi hieman rock -sävytteinen, yks tuttu ja turvallinen raskas fiilistely ja sitten yksi progempaa osastoa. Siitä tuli mielestäni hyvä kokonaisuus.

Ääniteltiin itse tuo koko hoito ja rummut käytiin sitten äänittämässä Ahti Kortelaisen luona Kemissä Tico-Tico studiolla. Ahti miksasi ja tekaisi pienen masteroinnin siihen päälle. Ei lähdetty tälläkään kertaa triggaamaan kaikkia rumpuja vaan haluttiin säilyttää luomua mukana. Se tuo mukavasti eloa koko pakettiin. Jussi takoi rummut sen verran tanakasti kohdalleen muutamalla otolla, että ei nähty tarvetta laitella rumpuja ja joka iskua kohdalleen gridiin, vaikka meillä paljon kaiken maailman sekvensseri -säkätyksiä biiseissä tuleekin. Soundasi hyvälle niin mitäpä sitä turhia hursia käteen. Eloa ja hyvää meininkiä!

Onko teillä vielä ollut äänitysrintamalla suunnitelmia jatkosta?

– Suunnitelmia on jo ja uusia kujeita. Vielä en uskalla paljastaa, mutta eiköhän tässä kovaan kyselyyn vastata sillä, että tämä ei jää tähän! Heh!

Tässä vaiheessa on ehkä vielä liian aikaista kysyä, oletteko saaneet palautetta uunituoreesta EP:stä?

– Joo, pientä palautettakin on ehditty jo saamaan EP:stä ja positiivista se on kyllä ollut. Varmasti tämä jakaa porukkaa, että metallimiehille tämä on liian kevyttä ja taas kevytkenkäisille tämä on liian rajua. Kaikkea ei voi miellyttää, mutta toivottavasti palaute olisi kaiken kirjavaa eikä vain että ”ihan ok..” Pitää toivoa, että ihmiset löytävät tästä meidän musasta muutakin, kuin ne perus hevikitarat ja rummut. Biiseihin on upotettu paljon hyviä juttuja ja sanoituspuolellakin löytyy hyviä tarinoita. Yksi uusi sanoitus, mikä on tulevaisuudessa varmuudella nauhalla on nimeltään ”Principles of Mechanic Commander” mikä kertoo tietystä ihmistyypistä, joita pyörii varsinkin somessa. Ja vaikkei sitä heti usko, niin jollain tavalla kaikissa sanoituksissa on lähtökohtana omat fiilikset tai kokemukset.  Se miten ne asiat verhoaa ja kertoo muille on aika mielenkiintoista. Paikoitellen jopa mielenvikaista! Heh! Tietysti olisihan se mukava kuulla innostuuko nuo levy-yhtiön hahmot tästä meiningistä… Nykypäivän trendikästä äkkimakeaa ”Anna-Anna-Anna-meininkiä” tämä ei ole, mutta ehkä kuitenkin pitkäkestoisempaa.

Toistaiseksi olette heittäneet yhden keikan Oulussa Yhen tähen Metalli-tapahtumassa. Miltä teillä näyttää tilanne jatkossa keikkarintamalla?

Soitettiin tosiaan bändin eka keikka Oulussa Yhen Tähen Metalli -tapahtumassa kesäkuun alussa. Ja loistava keikkahan se oli! Homma toimi ja onhan kaikilla kuitenkin jo tuota keikkakokemusta edellisistä bändeistä kertynyt aikalailla. Ihmiset tuli kyllä erittäin isolla mielenkiinnolla tsekkaan ja me taas oltiin ehkä hieman pelon sekaisin fiiliksin, koska ihmiset eivät olleet kuullut meistä mitään tai korkeintaan ne 2 sinkkubiisiä. Ja niiden lisäksi oli sitten luvassa 35 minuuttia täysin tuntematonta tavaraa! Mutta palaute oli kyllä todella positiivista!! Se löi hieman ällikällä. Hieman hankala oli kylläkin vastailla keikan jälkeen kysymyksiin, että ”Joko levy on kaupoissa? Voiko teiltä ostaa nyt jo levyn? Missä paidat?!” Hehe! Ehkä tämän EP:n äänittäminen johtui osaksi siitä että palaute oli noinkin hyvää, joten haluttiin saada uusia biisejä ihmisille kuunteluun. Tosiaan, tämän EP:n äänitys + kaikki säätö, mitä kevään/kesän aikana oli vaikutti ikävästi siihen, että ei ollut vaan aikaa alkaa myymään keikkoja, mutta eiköhän tässä nyt oteta itseämme niskasta kiinni ja saada tämä pumppu taas lavalle.

Kuva: Martti Saastamoinen

Tähän loppuun hieman henkilökohtainen kysymys. Jos sinun pitää listat omat kautta aikojen TOP-5 levysi ja miksi, niin mitkä ne ovat?

RUSH – Power Windows. Tähän voisin laittaa minkä tahansa Rush -albumin. Myönnän että Rush -fanitukseni saa useasti jopa naurettavia ja sairaita piirteitä. 22 vuotta oon tätä levyä pyörittäny ja en ole edelleenkää kyllästynyt! Kertakaikkisen upeita biisejä ja syna -juttuja! DX-7, Roland Jupiter, Oberheim, PPG Wave, Prophet 600… Aaaaah!!

RUSH – Permanent Waves. Niin.. Jos saa valkata TOP-5 -levyä ja niistä 2 käyttää Rushiin niin… Naurettavaa ja sairasta! Täydellinen proge -albumi!!

LED ZEPPELIN – Physical Graffiti. Uskomaton rock -albumi! Löytyy rokkia, progea, akustista, himmailua ja heavya!

BLACK SABBATH – Sabotage. Aikoinaan 11 -vuotialle jäpikälle tämä teki lähtemättömän vaikutuksen. Eikä sitä näytä saavan pois millään, eikä ole tarvekkaan. Huippu biisejä, huippu soundit!

THIN LIZZY – Bad Reputation. Periaatteessa tähänkin olisi voinut pistää melkein minkä tahansa Lizzy -levyn. Tätä on tullut luukutettua usealla rundilla bussissa ja hotellihuoneissa tai himassa juoden ykösellä kalijaa! Mahtava kokonaisuus loistobiisejä. Löytyy kontrastia!

Millaisia terveisiä lähetätte Metalliluolan lukijoille?

Iso terska kaikille ja tsekatkaa ihmeessä meidän uus EP ja seurailkaa meidän Facebook -ja Instagram -sivuja. Laitellaan sinne uusia päivityksiä ja uutisia mitä Dhatsa -leirissä tapahtuu. Kuunelkaa ja ostakaa paljon musaa ja ennekaikkea lukekaa Metalliluolaa! Hieno sivusto mikä on päivittäin ajanhermolla! Iso kiitos kaikille mielenkiinnosta, kuten myös sinulle Ile ja koko Metalliluolan väki! Iloa ja melodiaa elämään! Toivottavasti nähdään pian keikoilla!

Toimittaja: Ilkka Järvenpää

Metalliluolan arvion ”Lead Us To Dawn” EP:stä saa lukuun linkistä.

Yhtyeen Facebook-sivut. 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here