Yhen Tähen Metalli @Ykän Pub, Oulu 10.6.2017

MAINOS:Kesäkuun toisena viikonloppuna houkutteli pieni, mutta lämminhenkinen Yhen Tähen Metalli Pohjois-Pohjanmaan metalliväen ihmettelemään pilvien välistä leikkisästi kurkistelevaa aurinkoa sekä mukavaa kattausta osaavia metalliyhtyeitä.

Tapahtuma järjestettiin perinteikkään oululaisen Ykän Pubin yhteydessä. Yleisön tarpeisiin oli varauduttu hienosti. Pubin sisätilojen baaritiskin lisäksi ulkona oli myyntipiste virvokkeille, ja sisävessojen täydennyksenä alueella oli pari bajamajaa. Nälkänsä sai taltutettua pihapiirin pizzeriassa. Ystävällisen henkilökunnan lisäksi viihtymisestä ja seuranpidosta vastasi myös useampi kuppilan luottoasiakas talkootyönä.

Minifestarin kattaus koostui lähes täysin oululaisesta osaamisesta. Kolme tapahtumassa esiintyneistä viidestä bändeistä oli pääosin paikallisia, vaikka Burning Pointin laulajatar Nitte Valo onkin etelän vahvistus riveihin. Lisäksi tapahtuman suurin nimi Wolfheart mainitsi Oulun lähes toiseksi kotikaupungikseen, niin usein he ovat kaupungissa keikkailleet.

Lavalle nousseista yhtyeistä avausesiintyjä Death’s Head And The Space Allusion soitti tapahtumassa ensimmäisen live-vetonsa. Yhtyeen esiintyminen oli varmaa ja varsinkin Valtteri Virolaisen komea lauluääni valloitti tyttöjen sydämet.

Toinen pikaisella haastattelututkimuksella suosikiksi valikoitunut yhtye oli myös toinen omista suosikeistani, Burning Point. Niten laulua on aina ilo kuunnella. Keikan aikana korviini kantautui kanssakuulijalta muun muassa, kuinka Niten äänestä tulee kylmiä väreitä. Erityinen kiitos voimabiisi “Queen Of Firesta”. Keikka oli myös Burning Pointin ensimmäinen veto yhdellä kitaralla Pekka Kolivuoren joutuessa jättämään tilaisuuden väliin.

Itselleni illan kohokohta oli kuitenkin jo hyvän aikaa odottamani Brymirin esiintyminen. Onneksemme näimme lavalla myös Battle Beast -kiireiltään mukaan ehtineen Joona Björkrothin. Brymirin mahtipontinen ryminä lämmitti allekirjoittaneen merituulosen hyydyttämää olemusta usealla asteella. Varsinkin bändin selvästi lavalla näkyvä hyväntuulinen yhteishenki ja välien lämpö ilahduttivat. Nautinnolla yhdessä soittavaa bändiä on aina mukava katsoa ja kuulla. Vokalisti Viktor Gullichsen vastasi myös näkökulmasta riippuen ehkä illan parhaista tai huonoimmista puujalkavitseistä.

Wolfheartin Oulun keikka oli itselle kolmas tälle vuodelle, eikä tämänkertainen veto tarjonnut yllätyksiä hyvässä eikä pahassa. Pohjoisen siniharmaaseen vaipuvassa yöttömässä kesäyössä Wolfheart sopi loistavasti tunnelmaan, mutta ei onnistunut tällä kertaa nostattamaan edellä soittaneen Brymirin kaltaisia live-high -aaltoja.

Viimeisenä esiintynyt oululainen hardcore metal -yhtye Quake The Earth soitti palelevan rokkitoimittajan makuun huomaavaisesti Ykän Pubin sisätiloissa. Encorena kuultu coveri Rage Against The Machinen “Bulls On Paradesta” houkutteli viimeiset juhlijat vielä lattialle pomppimaan ja ilta oli tätä myöten paketoitu.

Kaiken kaikkiaan Yhen Tähen Metalli todisti olevansa mukava, kompakti ja toimiva tapahtuma, jota pidän silmällä ensi kesänäkin.

Raportti ja kuvat: Raisa Krogerus ©Metalliluola

+ artikkelit

Möröistä blues rockiin ja punkkiin seikkaileva nörtähtävä kameranainen. Jos en ole keikalla, niin olen todennäköisesti puuhaamassa hevosen kanssa, pelaamassa tai lukemassa Terry Pratchettia tai Jane Austenia muutama kissa sylissä.