Devin Townsend & Haken @The Circus, Helsinki 21.11.2019

Suomalaisten suursuosikki, kanadalainen multi-instrumentalisti, taiteellinen moniosaaja ja musiikillinen outolintu Devin Townsend palasi jälleen Suomeen uuden albuminsa myötä.

Konsertit nähtiin Turun Logomossa 20. marraskuuta ja seuraavana päivänä 21.11. Townsend esiintyi Helsingissä, The Circuksessa.

Kun super-suosittu Devin Townsend Project -yhtye tuli tiensä päähän vuonna 2017, alkoi maestro suunnitella levyä, jolla hän yhdistelee kaikki musiikilliset inspiraation lähteensä. Hengästyttävän nerokas projekti sai nimen ”Empath” ja albumi näki päivän
valon maaliskuun lopulla.

The Circuksen illassa nähtiin huima osoitus tämän kanadalaisrokkarin lahjakkuudesta ja osaamisesta. Ohjelmisto oli koottu tuoreen albumin ympärille ja mukaan oli ripoteltu sopivina annoksina myös vanhempaa materiaalia. Townsend oli illan kuningas, mutta uudessa kokoonpanossa paljon lauluvastuuta sai myös maanaisensa Ché Aimee Dorval, joka on tuttu jo muutaman vuoden takaisesta Casualties of Cool -projektista, jossa laulajatar esiintyi yhdessä Townsendin kanssa. Paketin täydensivät taidokas yhtye sekä kolmen laulajan kuoro.

Musiikillisesti ilta oli huikean monipuolinen ja yllätyksellinen, kaksituntisen pitäessä sisällään tuttuja raskaita riffejä ja Townsend-klassikoita. Välillä musisointia kuljetettiin aivan toisiin sfääreihin ja raskaamman ilmaisun vastapainoksi kuultiin jopa jazzia, soulia sekä 1970-luvun discoa. Hämmentävästä tyylikirjosta huolimatta homma pysyi upeasti kasassa ja Townsend todella näytti luomiskykynsä ja uuden yhtyeensä monipuolisen osaamisen. Viimeisenä kappaleena kuultu ”Kingdom” jytisi vahvana, kuin alleviivatakseen sitä, että tämä oli Devin Townsendin valtakunta.

The Circuksen illan avasi brittiläinen Haken, jonka progevetoinen materiaali tuntui uppovan Townsendia odottavaan yleisöön hyvin. Myös illan lämppärivalinta oli siis tältä osin onnistunut.

Haken

Devin Townsend

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän