Black Star Riders & Diamond Head @Klubi, Tampere 5.11.2019

Black Star Ridersin edellisestä Suomen visiitistä oli kulunut jo reilut pari vuotta, joten Tampereen Klubilla ja Helsingin The Circuksessa esiintynyt yhtye oli faneille odotettu vieras.

Molempia keikkoja tosin vaivasi yleisökato ja hämmästellä täytyy, että suuri osa perinteisen hard rockin ja hevin ystävistä jätti nämä tapahtumat väliin. Ihmetystä tästä lisäsi vielä se, että keikoilla lämppärinä nähtiin 1980-luvun NWOBHM-aallon klassikkoyhtye Diamond Head.

Pienehköt yleisöt eivät kuitenkaan yhtyeitä lannistaneet, vaan kuultavaksi saatiin laadukkaat ja viihdyttävät keikat.

Black Star Ridersin miehistöön on sitten viime näkemän tullut pientä päivitystä, kun Ricky Warwick, Scott Gorham ja Robbie Crane olivat saaneet seurakseen Stone Sour -kitaristi Christian Martuccin sekä mm. Black Label Societyn riveissä vaikuttaneen rumpali Chad Szeligan. Yhtyeen neljäs albumi ”Another State Of Grace” julkaistiin syyskuun alussa, joten aiempien levyjen hittien seuraksi oli heti tuoreeltaan tarjolla myös liveversioita uudesta tuotannosta. Legendaarisen Thin Lizzyn henki elää yhtyeessä edelleen vahvana, vaikka keikkasetti nykyään koostuu vain Black Star Ridersille kirjoitetuista kappaleista.

Vuonna 1980 ensialbuminsa julkaissut Diamond Head on vuosien varrella ollut toiminnassa vaihtelevasti, mutta nyt bändissä ainoana mukana oleva alkuperäisjäsen, kitaristi Brian Tatler on koonnut ympärilleen vankan kokoonpanon. Bändin laadun osoituksena toimii äskettäin julkaistu ”The Coffin Train” -albumi, joka on genressään kuluvan vuoden kärkikastia.

Musiikillisesti nämä kaksi iltaa tarjosivat hienot elämykset ja tällä kerralla Tampereen Klubin tiiviimpi ja intiimimpi ympäristö tarjosi yhtyeille paremmat puitteet. Helsingin The Circus oli yleisömäärään nähden aivan liian suuri ja kolkko, mikä väkisin verotti keikan tunnelmaa. Bändit olivat kuitenkin liekeissä kummallakin paikkakunnalla.

Tässä kuvagalleriat Tampereelta:

Diamond Head

Black Star Riders

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here