Accept – Symphonic Terror: Live At Wacken DVD (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Teutonihevin legenda Accept jatkaa viime vuosien tiukkaa julkaisutahtiaan laittamalla ilmoille CD/DVD/Blu-Rayn ”Symphonic Terror – Live At Wacken”. Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on toissa kesänä Wackenissa taltioitu yhtyeen konsertti sinfoniaorkesterin kera.

Kolmeen osaan jaetun setin avaa Acceptin tiukka viiden kappaleen bändisetti, joka käynnistyy ”Die By The Swordilla” ja loppuu ”The Final Journey” -biisiin. Yhtye on iskussa ja esittää kappaleet hyvällä meiningillä, tosin kotikatsojan on helppo havaita yleisöön uppoavan vanha kunnon ”Restless And Wild”. Pakko vielä todeta, että Uwe Lulisin (kitara) ja Christopher Williamsin (rummut) bändiin liittymisen aiheuttama piristysruiske näkyy myös tällä julkaisulla.

Keikan toinen osio on varattu Wolf Hoffmannille ja hänen soololevylleen ”Headbangers Symphony” eli luvassa on täysilaidallinen metallisia sovituksia tunnetuista klassisen musiikin sävellyksistä mm. Beethovenilta, Mozartilta sekä Vivaldilta. Tämä kuuden biisin setti on kasattu tyylikkäästi ja esitetään yllättävän hevillä tatsilla. Klassisen musiikin sävellykset kääntyvät varsin vaivattomasti metallimuotoon ja parhaiten toimivat Ludwig van Beethovenin ”Scherzo” (osa Beethovenin yhdeksännestä sinfonista) sekä Sergei Prokofjevin teema Romeosta ja Juliasta. Kasaridiggarit eivät välttämättä jaksa näistä versioista suuresti innostua, mutta en pidä mahdottomana, että joku hevifani kaivaa esiin klassisen musiikin merkkiteokset Hoffmannin sekä kumppaneiden inspiroimana. Kuusi biisiä oli joka tapauksessa riittävä annos tähän suuntaan.

Konsertin loppu ja samalla myös pisin yksittäinen osuus on omistettu itseoikeutetusti Acceptin ja sinfoniaorkesterin yhteisvedolle, joka avataan komeasti ”Princess Of The Dawn” -klassikolla. DVD:n jälkipuolisko on yhtä ilotulista, kun kokoonpano runnoo läpi nyky-Acceptin keskeiset biisit. Näiden sekaan lyödään muutama klassikko kuten ”Breaker” ja ”Fast As A Shark” , tuttuja klassisen musiikin viittauksia sisältävä ”Metal Heart” sekä tietenkin koko keikan lopettava, elämää suurempi metalliklassikko ”Balls To The Wall”.

Kuva: Hannu Juutilainen

En ole täysin vakuuttunut siitä, tuoko sinfoniasovitusten lisääminen Acceptin heavy metalliin mitään uutta ja loistavaa, mutta toisaalta tarvitseeko? Orkesteri antaa joka tapauksessa mielenkiintoisen lisän yhtyeen tykitykseen ja se riittää silloin kun paketti on kasattu ”Live At Wackenin” tapaan komeaksi. DVD:n tahdissa kestää kumota oluen, jos toisen. Jano tätä keikkaa katsellessa nimittäin jostain kumman syystä tulee.

Julkaisun bonus-osiolla ovat dokumentit Wackenin keikasta ja ”Headbanger’s Symphony” -levyn synnystä. Molemmat ovat kertaalleen mukavaa katseltavaa, mutta tuskin dokkareita tulee toistamiseen vilkaistua. Accept suuntaa ensi vuonna kiertueelle orkesterin kanssa, joten tämä paketti on mahdollista nähdä livenä myös Wackenin ulkopuolella. Toistaiseksi julkistettuna on vasta keikat Saksassa huhti-toukokuussa 2019.

Ilkka Järvenpää

Accept
1.Die By The Sword
2.Restless And Wild
3.Koolaid
4.Pandemic
5.The Final Journey

Headbanger’s Symphony
6.Modest Musorgski: Night On Bald Mountain (Yö autiolla vuorella)
7.Ludwig van Beethoven: Scherzo
8.Sergei Prokofjev: Romeo And Juliet
9.Ludwig van Beethoven: Pathétique
10.Antonio Vivaldi: Double Cello Concerto in G Minor
11.Wolfgang Amadeus Mozart: Symphony No. 40 in G Minor

Accept with Orchestra
12.Princess Of The Dawn
13.Stalingrad
14.Dark Side Of My Heart
15.Breaker
16.Shadow Soldiers
17.Dying Breed
18.Fast As A Shark
19.Metal Heart
20.Teutonic Terror
21.Balls To The Wall

Bonus-osio:
Making Of: Wacken
Making Of: Headbanger’s Symphony

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here