Within Temptation & Dark Sarah @Club Teatria, Oulu 18.1.2019

Marraskuussa 2018 uudelleen avatun Oulun Club Teatrian vieraaksi saapui kylmänä tammikuun iltana kaksi naisvokalistin johtamaa vierasta mahtipontisen/sinfonisen metallin saralta, kun hollantilainen Within Temptation ja kotimainen Dark Sarah nähtiin lavalla.

Saavuimme klubille hieman klo 19 jälkeen, jolloin paikalle oli ilmaantunut mukavasti yleisöä, ennen illan avaavan Dark Sarahin keikkaa. Toimittajalle bändi oli ennakkoon outo. Tiesin kyllä bändin nimen, musiikkityylin ja sen, että J-P Leppäluoto vaikuttaa nykyisin toisena vokalistina, mutta yhtäkään biisiä en ollut aiemmin kuullut.

Tarkasti klo 20 Teatrian lavan valtasi ennakko-odotuksiani niin soundinsa, kuin imagonsakin puolesta vastannut yhtye. Meininki oli mahtipontista, aina muusikoiden esiintymisestä ja vaatetuksesta lähtien. Itse musiikki jätti minut kylmäksi. Tuttavapiirissäni kuului kommentteja ”köyhän miehen Nightwishista”, mutta tyyliltään Dark Sarah oli lähempänä illan pääbändiä. Kun jälkikäteen kuuntelin yhtyettä Spotifyn kautta, biisit jäivät yhtä etäisiksi ja nimettömiksi tekeleiksi kuin keikallakin. Voi siis sanoa, että ei iskenyt. Sinällään bändissä ei ole mitään vikaa, mutta minut tämä jätti yhtä kylmäksi, kuin ulkona vellonut reilun parinkymmenen asteen pakkanen. Erityismaininta pitää tästä huolimatta antaa JP Leppäluodolle, sillä miehen karisma pääsi oikeuksiinsa myös tässä kokoonpanossa. Ilman laulajan väkevää panosta keikka olisi ollut huomattavasti tylsempää katseltavaa. Paikalle saapunut runsaslukuinen yleisö tuntui joka tapauksessa nauttivan esityksestä.

Noin klo 22 lavan valtasi illan pääesiintyjä eli jo lähes veteraanisarjaan laskettava Hollannin ylpeys Within Temptation. Ahkerana Suomen vierailijana bändillä on maassamme vankka kannatus, sillä viimeksi syksyllä Suomessa vieraillut yhtye houkutteli Ouluun paikalle arviolta noin 2500 kuulijaa. Oma suhteeni Within Temptationiin on etäinen, sillä tietämykseni bändistä rajoittui hitteihin sekä lyhyeen tutustumiseen suositumpien kappaleiden maailmaan Spotifyn kautta.

Yhtye aloitti illan keikan pirteästi ja kaikista otteista näkyi vankka ammattitaito sekä kokemus suuremmista lavoista. Yleisö oli alusta asti mukana ja biisit seurasivat toisiaan tasaisella tahdilla aina kahdeksantena kuultuun ”The Promiseen” saakka. Tässä vaiheessa Within Temptationia kohtasi jonkinlainen tekninen vika, sillä illan keikka keskeytyi noin 20 minuutiksi jatkuen sen jälkeen ”The Crossilla”. Vokalisti Sharon Den Adelin selostuksen perusteella jotain hajosi. Korjaustauon jälkeen yhtye palasi lavalle hoitaen keikan maaliin samalla ammattitaidolla, kuin millä sen aloitti. Omaan korvaan illan kohokohtia olivat ne ”isot hitit” eli ”Stand My Ground”, ”Paradise (What About Us?”) sekä illan ensimmäisenä encorena kuultu ”What Have You Done”. Kiteytän illan pääesiintyjän keikan lauseeseen: Yllättävän innokas ja ammattitaitoinen show, joka kuitenkin jätti satunnaisen kuulijan kaikesta huolimatta hieman kylmäksi.

Samana iltana Teatrialla lanseerattiin VIP-puoli ja illan valokuvaajan ottamien kuvien perusteella kyseistä tilaa voi suositella asiakkaille, jotka kaipaavat arjen vastapainoksi yksilöllisempää konserttikokemusta.

Settilista Within Temptation@ Club Teatria:

1.Raise Your Banner
2.The Reckoning
3.Endless War
4.In The Middle Of The Night
5.Stand My Ground
6.All I Need
7.Supernova
8.The Promise
9.The Cross
10.Ice Queen (Acoustic)
11.Faster
12.Mercy Mirror
13.Paradise (What About Us?)
14.The Heart Of Everything
15.Forgiven
16.Mother Earth
Encore:
17.What Have You Done
18.Stairway To The Skies

Teksti: Ilkka Järvenpää
Kuvat: Mia-Maria Kerovaara-Järvenpää ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here