Oulun Club Teatria: Pohjois-Suomen Rock-klubien lippulaiva.

Yksi neljästä bäkkäristä. Muista löytyvät Ronnie James Dio, Jeff Hannemann sekä Cliff Burton.

Uudenvuoden aattona 2013 loppui Pohjois-Suomen elävän musiikin saralla eräs luku, kun Pohjoismaiden suurin rock-klubi eli Oulun Club Teatria vuokrasopimuksen päättyessä sulki ovensa.

Huhut klubin kuolemasta olivat kuitenkin ennen aikaisia, sillä Teatria palasi Feeniks-linnun lailla, ensin tammikuussa 2017 Tornion Teatrian ja marraskuussa 2018 Oulussa uusissa tiloissa avatun Club Teatrian myötä.

Metalliluola jututti Teatrian Marco Järvenpäätä (promoottori) sekä Jani Suopankia (tuottaja) ja kyseli miten homma on lähtenyt käyntiin.

Vanha Teatria suljettiin uutena vuotena 2013. Välissä avattiin Tornioon Teatria ja viimeksi Oulun uusi Teatria marraskuussa 2018. Kertoisitteko mitä tapahtui tässä välissä?

Marco: Jo vuoden 2012 aikana alettiin etsiä uusia tiloja Oulusta. Kävimme katsomassa arviolta noin 30 paikkaa. Tarkempaan syyniin päätyi toistakymmentä. Tästä paikasta huomasi heti, että tässä tämä nyt on.

Uusi paikka on yleisökapasiteetiltään suurempi kuin vanha?

Marco: Kyllä. Yleisökapasiteettimme on 4000. Vielä tästä uuden toimipisteen etsimisestä on todettava se, että emme me aikoinaan uskoneet, että tässä kestää näin kauan. Asioihin vaikuttaa niin moni asia, lähtien tilojen arkkitehtuurista, kustannustehokkuudesta ja tietysti saatavuudesta.

Teatrian lava. Hommat vaiheessa.

Miltä näyttää Tornion toimipisteen tulevaisuus?

Marco: Tornion kanssa on ollut tiettyä opettelua, sillä jokainen markkina-alue on oma juttunsa, mutta homma on lähtenyt ihan kivasti käyntiin. Nyt meillä on kaksi toimipistettä, joihin voi myydä keikan.
Jani: Synergia näkyy jo, sillä meillä on näitä kahden keikan buukkauksia jo nyt sovittuna.

Jos keskitytään tähän Oulun päähän, niin millainen fiilis on näistä ensimmäisistä keikoista?

Marco: Hommahan on alussa, mutta alkufiilis on hyvä. Huonoa tuuria sattui Dee Sniderin keikan suhteen, kun Doro joutui perumaan. Harmittaa asiakkaiden puolesta, kun tällaista tapahtuu, mutta näille ei aina voi mitään.

Vip-puoli

Perjantaina 18.1.2019 Oulun Teatria lanseeraa uuden VIP-puolen. Mitä on luvassa?

Marco: VIP-puoli vetää 250 henkilöä ja siellä on laskeva katsomo. Kaksi ensimmäistä tasoa on varustettu pöydillä ja takimmainen on asiakkaille, jotka eivät halua varata pöytää. Tiloista löytyy kaikki palvelut, joten asiakkaat, jotka haluavat hieman erilaisen konserttikokemuksen voivat halutessaan viettää sillä puolella vaikka koko keikan. Näkymä lavalle on sieltä huikea, sillä siellä ei ole näköesteitä (Metalliluolan toimittaja allekirjoittaa tämän 100 prosenttisesti). VIP-puolelle myydään siis kahdenlaisia lippuja, eli pöytäpaikkoja, sekä pöydättömiä. Eli sanotaanko heitä vaikka seisoviksi asiakkaiksi. Samalla paranevat myös alakerran palvelut, sillä esim. avausillan Within Temptationin keikalla mennään neljällä baaritiskillä alakerran osalta.

Näkymä VIP-puolen takimmaisesta osasta.

Uuden Teatrian tila on muunneltavissa. Kerrotteko miten tämä toimii?

Marco: Tilaa voi rajata moduulein ja verhoin. Rajaaminen on helppoa.

Olisiko mahdollista järjestää esim. kahden lavan sisäfestarit?

Marco: Mitään mahdollisuutta ei suljeta pois.
Jani: Ehdottomasti.
Marco: Tässä vaiheessa vielä käynnistellään hommaa, sillä vasta ensi viikolla meillä alkaa ns. arki. Nyt siis homma kunnolla käyntiin. Sen jälkeen kaikki on mahdollista.

Perjantaina Teatria isännöi Within Temptationia Dark Sarahin kera. Within Temptation julkaisee helmikuun alussa uuden levyn ”Resist”, eli kyseessä on varsin ajankohtainen keikkavieras. Miten tämä koko luokan bändin buukkaaminen tapahtui?

Marco: Lähdimme vanhaan tyyliin kalastelemaan. Meillä oli pari vaihtoehtoa mitä harkitsimme, mutta varsin pian tuli selväksi, että haluamme Within Temptationin tänne.
Jani: Bändin puolesta tuli varsin nopeasti vastaus, että halua ja kiinnostusta löytyy, joten kaikki sujui yllättävän nopeasti. Bändi kävi Espoossa syksyllä ja varsinainen uuden levyn rundi alkaa sitten levyn julkaisemisen jälkeen. Viimeiset keikkansa Within Temptation soitti kuitenkin joulukuun lopulla, joten yhtyeen pitäisi olla kovassa iskussa.

Marco: Koko hommasta on todella hyvä fiilis. Kaikki tämän buukkauksen suhteen on mennyt harvinaisen hyvin.

Liikuteltava baaritiski. Yksi kolmesta.

Miten ennakkomyynti on sujunut?

Marco: Vajaa 2000 lippua on jo myyty. VIP-puoli on myyty loppuun.

Lopuksi, Metalliluolan lukijoita kiinnostavat tietenkin rankemmat yhtyebuukkaukset. Nimiä mainitsematta, voitteko vihjata jotain tulevista loppuvuoden keikkavieraista?

Marco: Rankempia bändejä on tulossa. Kotimaista ja ulkomaista on jo buukattu useampia. Nimet paljastuvat sitten aikanaan.

Haastattelu ja kuvat: Ilkka Järvenpää

1 KOMMENTTI

  1. Hienoa,olemme saaneet Ouluun nyt hyvän ja todella massiivisen konsertti areenan. Harras toiveeni olisi nähdä Oulussa Shakin Stevens, Robert Gordon,ja Vanhoja Woogie Boogie pianisteja. ja tietysti Locomotions myös,pojat soittavat sitä oikeaa Rockenroll musiikkia. .mielestäni tämä vanhempi saundi on tavattoman hyvän tuulista.eihän siitä voi olla pitämättä..meitä 50 luvulla syntyneitä on vielä kovassa kunnossa. ps.Slade oli hyvä ,vaikka solisti olikin eri,kuin alkuperäinen…kyllä kiitäsin tukka suorana paikalle,jos joitakin mainitsemistani mahtavista legendoista saisitte hommattua ouluun.Koettakaa houkutella ainakin Shakin Stevens ja Robert Gordon .Kiitos . jään odottamaan jonkunlaista palautetta..Yst.terkuin Aili Maria Tiiro Halisenniemestä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here