Hämeenlinnan raskas keikkatarjonta keväällä 2019

Luminen talvi alkaa taittua kohti kevättä ja myös Hämeenlinna heräilee pikkuhiljaa talviunestaan.

Kaupungissa jo viime syksynä ilahduttavasti vilkastunut elävän musiikin tarjonta nostaa jälleen päätään ja alle on koottu muutama keikkatärppi raskaamman musiikin saralta.

Perjantaina 8.3. aloitellaan ”kevyesti”, kun Sonata Arctica tuo Acoustic Adventures -kiertueensa Aulanko Areenalle. Luvassa on erilaisia sovituksia tutuista kappaleista sekä livenä harvemmin kuultuja vetoja.

Tyylikkäästi jatketaan myös perjantaina 15.3., kun Verkatehtaan Vanaja-salissa koetaan An Evening of Rock Classics. Illan solisteina toimivat Stratovariuksen laulajana tunnettu Timo Kotipelto ja Brother Firetriben solisti Pekka Heino. An Evening of Rock Classics -konsertti-illat koostuvat molempien edustamien yhtyeiden materiaalista, mutta myös tunnetuista lainabiiseistä. Hard Rock -iltojen säestyksestä vastaavat Kotipellon kanssa satoja duo-keikkoja ympäri maailmaa soittanut kitaristi Jani Liimatainen sekä virtuoosimainen harmonikan soittaja Netta Skog.

Heti perään lauantaina 16.3. tie käy jälleen Aulangolle, kun Areenan lavan valtaa Mokoma ”Aina Santtuu ja tapahtuu” -keikallaan. Nimellä viitataan viime syksyyn, jolloin yhtyeen basisti Santtu Hämäläinen mursi kätensä pudottuaan lavalta Tampereen Pakkahuoneella. Santun paluukiertue on nyt kuitenkin käsillä ja nähtäväksi jää mitä Aulangolla tapahtuu. Olisikohan syytä rakentaa kaiteet lavalle?

Tässä välissä Bar Tasossa 29.3. on mahdollisuus tarkistaa kotimaan perinteisen metallin suuriin lupauksiin kuuluvan Silver Bulletin uuden ”Mooncult”-albumin julkaisukeikka.

JP Leppäluodon Omalla Maalla -kiertue pysähtyy Suistoklubille torstaina 4.4. Keikalla kuullaan Suomen karismaattisimpiin ääniin lukeutuvan Leppäluodon uusia versioita ja tulkintoja miehen aiempien yhtyeiden kuten Charonin sekä Harmajan tuotannosta.

”Alussa oli duo, kuokka ja Leppäluodon Jussi. Sitten syntyi trio, jonka kanssa kuokimme biisimateriaalin ikiroudasta. Nyt se on saanut ennen kuulemattoman muodon! Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen keikkasetti”, toteaa Leppäluoto.

Pari päivää myöhemmin, eli 6.4. Suiston valtaa listamenestyjä Stam1na. Ilta on loppuunmyyty.

Torstaina 11.4. on perinteisen brittiheavyn ystävien syytä suunnata Suistolle, kun paikalle saapuu Tank. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Tank palaa Suomeen vuoden 1981 jälkeen, jolloin bändi avasi Motörheadin keikan Helsingin jäähallissa. Vuosikymmenten varrella Tank on kiertänyt useiden metallijättiläisten kuten Metallican, Saxonin ja Judas Priestin kanssa.

Hurjassa nousukiidossa oleva metallibändi Beast In Black keikkailee keväällä 2019 kattavasti ympäri Suomea ja Eurooppaa. From Hell With Love -kiertue pysähtyy Aulanko Areenalle pitkäperjantaina 19.4.! Äskettäin bändi hurmasi muun muassa täpötäyden Helsingin The Circuksen, missä myös Metalliluola oli paikalla. Tätä pääsiäistapahtumaa ei kannata missata.

Toukokuussa Aulanko Areenalla kajahtaa Battle Metal hämeenlinnalaislähtöisen Turisaksen toimesta. Päivämäärä on 11.5. ja yhtyeen paluu kotikonnuille liki kahden vuoden tauon jälkeen ilahduttanee monia.

Metalliluola pyrkii olemaan ainakin suuressa osassa näistä illoissa paikalla, joten kuvia ja raportteja on luvassa. Tulkaa sankoin joukoin nauttimaan laadukkaista live-esityksistä. Musiikki on parasta livenä!

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

Ennakkoliput saatavilla seuraavista lippukaupoista:

Aulanko: https://www.lippu.fi/
Verkatehdas: https://www.ticketmaster.fi/
Suisto: https://www.tiketti.fi/

Nettisivut:
https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/hameenlinna/scandic-aulanko/aulanko-areena/tapahtumat-ja-esiintyjat
https://www.verkatehdas.fi/
https://www.suisto.fi/

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän