Vandenberg’s Moonkings – Rugged And Unplugged (2018)

Mainos
Saarihelvetti

Parhaiten ehkä Whitesnakesta mieleen jäänyt ”Lentävä Hollantilainen” eli Adrian Vandenberg on Moonkingsien kera jälleen täällä, tosin suuressa osassa biisejä mukana on tällä kertaa ainoastaan yhtyeen mainio vokalisti Jan Hoving. Reilu vuosi bändin edellisen levyn ”MK II jälkeen ilmestynyt ”Rugged And Unplugged” on kahdeksan kappaleen akustinen paketti, joka sisältää kuusi Moonkings-kappaletta, yhden Whitesnaken biisin sekä sen ”pakollisen” ”Burning Heartin” eli Vandenbergin uran läpimurtohitin miehen sukunimeä kantaneelta yhtyeeltä vuodelta 1982.

”Rugged And Unpluggedin” selkein vertailukohta on Vandebergin ja David Coverdalen vuonna 1997 julkaisema akustinen duo-levy ”Starkers In Tokyo”, sillä suurin osa tämän albumin materiaalista esitetään pelkästään akustisen kitaran sekä Hovingin laulun voimin. Tästä toki lipsutaan siellä täällä, kuten ”Out Of Reachilla”, jossa kuullaan myös muuta bändiä sekä pientä orkestraatiota. Joitain päällekkäisäänityksiä kuullaan siellä täällä myös muualla, mutta pääpaino on oikeutetusti Vandenbergin kitarassa ja Hovingin Coverdale-viboja sisältävässä ää-nessä.

Tällainen kahdeksan biisin akustinen albumi on onnistunut välipala Moonkings-faneille, mutta mitään varsinaista uutta tämä balladilevy ei kuulijoilleen tarjoa. Biisit esitetään kautta linjan komeasti ja niistä arvioijaan iski parhaiten Whitesnaken ”Slip Of The Tonguelta” löytyvä ”Sailing Ships”, bändin oma sävellys ”Breathing” sekä aiemmin mainittu ”Out Of Reach”.

Levyä kuunnellessa jäi hieman epäselväksi, mikä on julkaisun tarkoitus, mutta parin kuuntelukerran jälkeen se valkeni: ”Rugged And Unplugged” on levy, joka on tehty kuunneltavaksi inhimillisellä äänenvoimakkuudella oman rakkaan seurassa samalla punaviiniä siemaillen. Mikäli sellaiselle on tarvetta Whitesnaken ”Starkers In Tokyon” kaveriksi, tämä albumi kannattaa ehdottomasti tsekata.

7/10

Ilkka Järvenpää

1. What Doesn’t Kill You
2. Sailing Ships
3. Out Of Reach
4. One Step Behind
5. Burning Heart
6. Walk Away
7. Breathing
8. Sundown

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän