Rockin korkeat korot: Halestorm @Tavastia-klubi, Helsinki 16.9.2018

Jenkkibändi Halestorm julkaisi kesällä neljännen albuminsa ”Vicious” ja saapui sen myötä myös Euroopan kiertueelle ja Suomeen.

Edellisen kerran yhtye nähtiin maassamme kahdella keikalla vuonna 2016 ja tuolloin meno oli vakuuttavaa. Kovan livebändin maine on kiirinyt edelleen ja niinpä Tavastia-klubi oli loppuunmyyty jo hyvissä ajoin ennen illan keikkaa.

Illan konsertista saatiin jälleen kovatasoinen rockshow, vaikka bändi valitteli matkustamisesta johtuvaa väsymystä, mikä kieltämättä ajoittain esityksessä näkyikin. Yleensä riehakas rumpali Arejay tyytyi nyt ”perussuoritukseen” ilman showelkeitä ja kappaleiden väleissä bändi piti välillä tuskastuttavan pitkiä taukoja, joiden aikana tunnelma pääsi hieman lässähtämään. Illan tähti oli bändin valovoimainen keulakuva Lzzy Hale, joka väsymyksestä huolimatta jaksoi paahtaa täysillä koko puolitoistatuntisen setin. Lzzy on raskaan rockin genressä yksi tämän hetken kovimmista naislaulajista! Ronnie James Dio voisi olla ylpeä tästä neitosesta, jonka laulussa löytyy samaa voimaa kuin edesmenneellä legendalla.

Illan settilista oli rakennettu tuoreen ”Vicious”-albumin ympärille ja uudet kappaleet nousivat liveversioina hyvin esiin vanhempien biisien lomassa. Hieman verkkaisesti startannut keikka eteni nousujohteisesti ja vauhti kiihtyi loppua kohden, nostaen tunnelman erittäin hyvälle tasolle. Soundeiltaan keikka oli mitä parhain ja bändin sointi mukavan raskasta.

Pienistä puutteista huolimatta laadukas kokonaisuus tästä muodostui, ollen omalla kohdallani hyvä startti syksyn runsaaseen rock-tarjontaan.

Illan lämmmittelijänä nähtiin underground rock/punk -yhtye Huuto! Kuvagalleria Tavastialta katseluun alta:

Huuto!

Halestorm

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here