Last Ride Of The Tour – Nightwish @Hartwall Arena, Helsinki 15.12.2018

Nightwishin yli 20-vuotista taivalta esitellyt Decades -maailmankiertue päättyi lauantai-iltana loppuunmyydylle Helsingin Hartwall Arenalle.

Ilmassa oli suurta juhlaa, mutta myös haikeutta, sillä yhtye on ilmoittanut keskittyvänsä ensi vuonna uuden albumin tekoon ja seuraavia keikkoja saadaan odottaa toteutuvaksi vasta 2020.

Troy Donockleyn tulkitseman ”Swanheart”-intron jälkeen ”Once”-albumin vahva ”Dark Chest Of Wonders” avasi setin valtavien liekkien tuomassa valomeressä ja kuumuudessa. Jatkoa seurasi vahvalla sykkeellä ja setissä vuoroteltiin tasapainoisesti vanhan sekä uudemman materiaalin välillä. Näyttävässä showssa riitti kohokohtia ja nostan tässä esiin muutaman kappaleen, jotka omissa papereissani kipusivat ylitse muiden.

”Oceanborn”-levyn helmi ”Sacrament Of Wilderness” säväytti jo ilmestyessään vuonna 1998 ja tuolloin otaksuin, että tästä bändistä tulee vielä jotain suurta. Aivan pieleen tuo veikkaus ei mennyt. ”Dead Boy’s Poem” vei kuulijat ”Wishmaster”-albumin herkempiin tunnelmiin. Tyylikäs esitys. ”Last Ride Of The Day” lukeutuu yhdeksi Nightwish-suosikeistani ja tämä vauhdikas ”vuoristorata-ajelu” sai kylmät väreet kulkemaan selkää pitkin. Bändin ensisingle ”The Carpenter” kuljetti mukanaan Nightwishin alkulähteille ja heti perään ”Wishmasterissa” lavalle saatiin illan ainoana vierailijana Netta Skog haitareineen.

”Devil & The Deep Dark Ocean” tarjoiltiin näyttävien showelementtien kera. Sen jälkeinen puhkikulunut ja laimean oloiseksi jäänyt ”Nemo” tuntui täysin turhalta valinnalta. Jykevä ”Slaying The Dreamer” palautti kuitenkin homman pian ruotuun, ollen yksi illan kovimmista vedoista.

Konsertin loppuosa oli omistettu mahtipontisuudelle. Pitkät ”The Greatest Show On Earth” sekä ”Ghost Love Score” soivat vahvatunnelmaisina ja eeppisinä, vieden paikalla olleet aikamatkalle jonnekin kaukaisuuteen, pois tästä hetkestä.

Kokonaisuutena Nightwish tarjosi Areenan illassa huikean elämyksen, joka ei varmasti jättänyt kylmäksi ketään paikalla olleista. Nähdään taas vuonna 2020.

Illan lämppärislotti oli vahvassa nousukiidossa olevan Beast in Blackin heiniä. Bändi paiskasi ilmoille takuuvarman hittisetin ja jos joku ei vielä yhtyeestä ollut tietoinen, niin nyt nimi jäi varmasti mieleen. Kappalelista ei yllätyksiä tarjonnut ja itseni lisäksi varmasti moni muu odotti kuulevansa tuoreen sinkkulohkaisun ”Sweet True Lies”. Tämä ei toteutunut, ja sen ensiesitystä livenä joudutaan näköjään odottamaan ensi vuoteen bändin omille keikoille. Beast In Blackille on helppo ennustaa vahvaa tulevaisuutta ja nousua genrensä terävimpään kärkeen.

Kuvat illasta katsottavissa alta:

Beast In Black

Nightwish

Kuvat ja teksti: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ posts

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here