Afire: Hard rockia Oulusta tuttujen miesten ja yhden naisen toimesta

MAINOS:

Oululainen Afire julkaisee debyytti-EP:nsä 26.6.2017. Yhtyeen soittajista löytyy tuttuja herroja mm. kokoonpanoista Sentenced, Poisonblack ja Kypck, joten Metalliluola oli luonnollisesti kiinnostunut millaisesta meiningistä on kyse. Luolan piinapenkkiin päätyi bändin rumpali Tarmo Kanerva.

Terve Tarmo. Lyhyestä virsi kaunis, voisitko kertoa millainen on Afiren syntyhistoria?

Bändi sai alkunsa oikeastaan siitä, kun basistimme Harri Halosen kanssa jammailtiin Harrilta aikaisemmissa bändiprojekteissa käyttämättä jääneitä biisiraakileita. Niiden kautta syntyi idea bändistä, jonka musa ei olisi välttämättä hirveän raskasta ja synkkää, vaan enemmänkin melodista hard rockia. Leiviskän Antin kanssahan olimme molemmat Poisonblackissa ja sen lopetettua toimintansa jäi palo, että olisi mukava vielä tehdä jotain kimpassa musiikin saralla.

Kokeiltiin yhteistyötä eri laulajien kanssa, mutta homma ei tuntunut oikein syystä tai toisesta lähtevän lentoon, ennen kuin törmäsin sattumalta laulajaamme Suvi Hiltuseen. Tunsin Suvin entuudestaan ja tiesin hänen tekevän paljon keikkaa aina iskelmästä akustisten duojen kautta rokkikeikkoihin. Puheeksi tulikin, sattuisiko Suvilla olemaan ketään mahdollista laulajaa tiedossa. Suvi tarjoutui itse testaamaan laulajan pestiä ja hommahan toimi! Ex-Sentenced ja nykyinen Kypck-mies Sami Kukkohovi oli taas aika luonnollinen valinta toiseen kitaraan, koska Harri ja minä olemme soitelleet Samin kanssa erinäisissä bändiprojekteissa jo aiemmin.

Mainitsit bändin musiikin olevan melodista hard rockia. Tähän se pakollinen vertailu, eli mitkä yhtyeet koet yhtyeenne lähimmiksi hengenheimolaisiksi/vaikuttajiksi?

Vaikea nimetä mitään yksittäisiä bändejä, mutta eiköhän 1980-luvun heavy ja hard rock ole sellainen meitä kaikkia yhdistävä yhteinen nimittäjä. Muutenhan meidän musiikkivaikutteet tulevat aika laajalta skaalalta. Suvi esim. on 1950- ja 1960-luvun rockin suuri fani, mulla tulee kuunneltua nykymusan lisäksi paljon 1970-luvun klassisia hard rock-bändejä jne. Muutenkin jäsenten musiikkimaku sisältää kaikkea aina Nick Cavesta rankempaan mättöön.

 

Olette äänittäneet EP:n, joka julkaistaan maanantaina 26.6. Voisitko kertoa jotain levyn äänityssessioista ja bändin biisienkirjoitustyylistä?

EP äänitettiin meidän kotikaupungissa Oulussa Mastervox ja Surf Sound- studioilla ja äänityksestä sekä miksauksesta vastasi Janne Huotari. Masteroinnin teki Svante Forsbäck Chartmakersiltä. Äänitykset tehtiin loppukevään aikana parissa eri sessiossa ja kohtuullisen kivuttomasti biisit saatiin purkkiin. Mitä biisien tekoon tulee, niin yleensä perusrunko tulee joko Harrilta tai Samilta. Suvi tekee hyvin pitkälle laulumelodiat ja tekstit, jonka jälkeen kappaleita sovitetaan kimpassa reenikämpillä.

Oletteko vielä saaneet levystä palautetta?

Tätä kirjoittaessa EP:tä ei ole vielä julkaistu, joten palautteesta ei vielä osaa sanoa mitään. Uskoisin kuitenkin, että kaikkein kovimmille die hard-metallipäille tässä voi olla vähän pureskeltavaa ja taas toisaalta meidän musa saattaa myös vedota yleisöön, joita meidän aiemmat bändit eivät ole pahemmin koskettaneet.

Millaiselta yhtyeen meininki näyttää keikkarintamalla?

Keikkoja ei vielä ole sovittu, koska halusimme tehdä tämän EP:n rauhassa valmiiksi ja lähteä vasta sitten keikkarintamalle. Syksyllä on kuitenkin tarkoitus aloittaa keikkailu.

Lopuksi millaisia terveisiä lähetätte Metalliluolan lukijoille?

Eipä muuta kun hyvää kesän jatkoa! Käykää festareilla ja älkää hukkuko, toivottavasti törmäillään syksyllä keikoilla!

Haastattelu: Ilkka Järvenpää
Kuvat: Yhtyeen promokuvat, Onni Wiljami Kinnunen

Afire Facebookissa

https://www.youtube.com/watch?v=9uT7lPu3b3k

+ artikkelit

Vankasti kasarihevin, AOR:n ja ns. classic rockin suuntaan kumartava oululainen vanhempi herrasmies. Elämä pyörii pitkälti perheen, musahommien, siviilityön ja kuntoilun ympärillä. Harrastuksiin kuuluu elokuvat, englannin valioliiga, lukeminen, sekä hyvä ruoka ja juoma.